Mezun Olan Arkadaşlarını Kına Gecesiyle Uğurladılar

Bartın Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, mezun olan arkadaşları için kına gecesi düzenledi.

Üniversitede düzenlenen gecede kına tacı takan öğrenciler, mezuniyet pastası keserek, fotoğraf çektirdi. Öğrenciler, söyledikleri türküler eşliğinde gelin koltuğuna oturan arkadaşlarının etrafında kına tepsisiyle dönerek, ilk kınayı bölümden en yüksek ortalamayla mezun olan arkadaşlarına yaktı.

Geceyi organize eden Çevre Mühendisliği 2. sınıf öğrencilerinden Gülsün Kına, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezun olup aralarından ayrılacak arkadaşları için klasik bir tören ya da eğlence programı yapmak yerine, bu tür organizasyonun daha anlamlı olacağını düşündüklerini söyledi.

Kına gecelerinin Türk kültüründe özellikle kızlar için çok anlamlı olduğunu düşündüğünü ifade eden Kına, şöyle konuştu:

"Biz de birkaç arkadaşımızla bir araya gelerek mezun olup aramızdan gidecek arkadaşlarımız için bu formatta bir eğlence düzenlemek istedik. Aslında tam olarak böyle bir gece planlamamıştık. Kına yakma ve kına tacı takma sonradan şekillendi. Arkadaşlarımız için de sürpriz oldu bu yaptığımız. Hatta bazı arkadaşlarımızın aileleri de katıldı.

Büyüklerimiz olarak mezuniyet kınamızı onlar hazırladı. Bu gecenin farklı olmasını ve güzel bir anı olarak hatırlanabilmesini istiyorduk, sanırım başardık."

Mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilerden Zelfiye Sarıhanoğlu ise üniversitede en güzel gününü geçirdiğini belirterek, "Gerçekten anlamlı bir gece ve güzel bir sürpriz oldu. Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah onlar da mezun olduklarında kendileri için böyle bir gece düzenleyecek arkadaşlara sahip olurlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA