Aydın’ın Yavru Tema’cılarına Yeşil Yaprak Ödülü

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği öncülüğünde oluşturulan “Yavru TEMA” öğrenci grupları ‘Yeşil Yaprak’ ödülünü almaya hak kazandı.

Aydın’ın Yavru Tema’cılarına Yeşil Yaprak Ödülü
TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, yaptığı açıklamada; “Yavru TEMA,TEMA Vakfı’nın 1996 yılından bu yana, ilköğretim, ortaokullarda uyguladığı çevre eğitim programı dır. Bu programın uygulanmaya başlandığı ilk yıldan 2012 yılının sonuna kadar 1000’i aşkın okula ulaşılmış,2012 yılında 56 ilde 500’ün üzerinde okulda uygulanmıştır. 2013 yılında Aydın’da yedi okulumuzda 500’ü aşkın öğrenci öğretmenlerimizin rehberliğinde Yavru TEMA, ‘Çevre Eğitim Programı’ kapsamında eğitim almışlardır. Bu okullarımızdan biri de Aydın Özel Türk Amerikan Derneği Koleji’dir. Kurucu Temsilcisi Devrim Aksu’nun himayelerinde, Okul Müdürü Mehmet Akif Yılmaz’ın desteği ve öğretmen Uğur Kayıran’ın rehberliğinde 2011-2012 eğitim öğretim yılında, TEMA Vakfı tarafından 2008 yılında başlatılan, bir ödüllendirme sistemi olan, “Yeşil Yaprak Projesi” ne katılmışlar, İlk yıl I. aşamada gerekli kriterleri yerine getiren okulumuz, ikinci yıl II. aşamaya geçmiş, 2012-2013 eğitim öğretim yılında da başarılı olarak “Yeşil Yaprak Ödülü” almaya hak kazanmıştır. Aydın Özel Türk Amerikan Derneği Koleji, Aydın Çeştepe Atatürk İlkokulu, Aydın Koçarlı Çakırbeyli İlkokulu’ndan sonra TEMA Vakfı ‘Yeşil Yaprak Ödülü’nü alan üçüncü okul olmuştur. Öğrencilerimizi, velilerimizi, öğretmenlerimizi, yönetici ve kurucumuzu kutlarım” dedi.

TEMA Vakfı’nın Yeşil Yaprak Projesi ile öğrencilerin toprağı, ormanı, suyu ve temiz havayı tanıması, önemini kavraması, koruması, toprağın karşı karşıya kaldığı erozyonu bilmesi, erozyonla mücadele yollarını öğrenerek bu yolda çaba göstermesi ve çevreye karşı duyarlı bir ekolojik okur yazar olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçladığını kaydeden Özdemir, “Yavru TEMA, ‘Çevre Programı’ uygulayan okullarımızdaki öğrenciler; TEMA Vakfını tanır. Gönüllü Kaydı Yapar. Yavru TEMA Kulübü, ekibi oluşturur. Çevre panosu hazırlar ve güncel kalmasını sağlar. Çevre gezilerine katılır, düzenler. İlgili, yetkilileri ziyaret eder, paylaşımlarda bulunur. Münazaralara katılır, düzenler. Geri dönüşüm çalışmaları yapar. Fidan yetiştirilmesi ve dikimi, meşe tohumu toplama ve tüpleme etkinlikleri düzenler. Çevre projeleri geliştirir. TEMA Vakfı, TEMA Vakfı İl Temsilciliği, TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ile çevreye ilişkin çalışmalara, etkinliklere katılır. Yavru TEMA, ‘Çevre Eğitim Programı’na katılan öğrencilerimizin; sorumluluk alma, liderlik, sorunlara çözüm üretme, ilgilenme, araştırma ve bilgilenme, gönüllülük bilinci kazanma, sosyal sorunlara duyarlı, topluluk önünde konuşan bireyler olmaları ve sosyalleşmeleri hedeflenmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA