Köylü Öğrencilere Karne Hediyesi İlçe Gezisi

İnegöl'ün İsaören köyünde eğitim gören 5. sınıf öğrencileri, dönem içinde gördükleri dersleri ilçe gezisi ile gerçek hayatta da yaşadı.

Köylü Öğrencilere Karne Hediyesi İlçe Gezisi
Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ersin Bayav, yıl içerisinde derslerde anlattığı konuların bir kısmını öğrencilere ilçede tarihi ve turistik mekanları gezdirerek anlattı. İsaören köyündeki sınıfta 33 öğrencisi olan Ersin Bayav, karne günü, öğrencilerini alarak ilçede tarihi mekanları gezdirdi. Özdilek Alış Veriş Merkez'inde eğlenme fırsatı da yakalayan çocukların büyük bir kısmı ilçedeki tarihi mekanları da gördü. Kent Müzesi'nde ilçenin geçmişi ile alakalı objeleri gören çocuklar İshak Paşa Külliyesi'nde de ilçenin tarihi hakkında detaylı bilgi sahibi oldu.

Öğrencilerin gezisi sırasında, neşeli çocukları gören vatandaşlar da onlara çeşitli armağanlar alarak uygulamanın güzelliğine destek verdiler. Öğretmenlerinin organizasyonu ile değişik mekanları görme fırsatı bulduklarını belirten öğrenciler, şehri yaşamanın ve geçmişini öğrenmenin bizzat görerek daha eğlenceli olduğunu söyledi.

Çocukların gezerken birçok konuyu da inceleme ve sorma fırsatı bulduğunu belirten öğretmen Ersin Bayav ise, teorik bilgilerin pratik uygulamalarla ile, çocukların zihninde pekiştiğini ifade etti.

Bursa'da önümüzdeki dönem Ulucami'yi görmeye hedefleyen öğrenciler, bu konuda kendilerine destek veren okul idarecilerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA