Muğla'da Doğa Turizmi Master Planı Çalıştayı

MUĞLA - Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla'nın sahip olduğu güzeliklerin korunması gerektiğini belirterek, "Sadece kendi çocuklarımıza değil, dünya insanlarının geleceğine ve tüm dünya çocuklarına, sahip olduğumuz zenginlikleri bugün olduğundan çok daha güzel bir şekilde aktarmak hepimizin sorumluluğundadır" dedi.

Vali Özer Türk Salonu'nda Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında düzenlenen Doğa Turizmi Master Planı Çalıştayına Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Kamil Uslu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, Muğla'nın sahip olduğu tarihi güzelliklerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini söyledi.

Eşsiz doğal zenginlikleri bulunan Muğla'da bu çalıştayın yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Güvençer, "Şu zamanda ve mekanda bu muhteşem güzelliğe emaneten sahip olduğumuz için her birimizin omuzlarında ağır bir sorumluluk var. Sadece kendi çocuklarımıza değil dünya insanlarının geleceğine ve tüm dünya çocuklarına sahip olduğumuz zenginlikleri bugün olduğundan çok daha güzel bir şekilde aktarmak hepimizin sorumluluğundadır" diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu da dünyada gelişmekte olan doğa ve kültür turizmine katkı sağlamak ve görüş alışverişinde bulnmak için çalıştay düzenlediklerini belirtti.

İstatistiklere göre turizmin, deniz, kum, güneşten, eğitim, eğlence ve çevre alanlarına doğru kaydığına işaret eden Akıncıoğlu, şunları kaydetti:

"Koruma, kullanma dengesi içerisinde doğanın tahrip edilmeden daha fazla korunarak, farkındalık oluşturarak, yerli ve yabancı turistlerin dikkatlerine sunmanın çabası içerindeyiz. Muğla son derece zengin tabiata sahip. Sulak alanları, milli parkları, flora ve faunası, yaban hayatı ile dünya'nın ilgisini çekebilecek potansiyele sahip. Yaptığımız bu çalışma ile doğa turizmini geliştirerek, Muğla'ya özellikle yöre halkına ekonomik katkı sağlanmasını amaçlıyoruz."

Akıncıoğlu, yapılan master planda turizm destinasyonunun uzun dönemde sürdürülebilir olması için Muğla'da doğa yürüyüşleri, yamaç paraşütü, foto safari, botanik turları, kampçılık ve yaylacılık gibi doğada yapılabilecek her türlü aktivitenin araştırılması ve yapılabilinirliğin ortaya çıkarılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Kaynak: AA