Portekiz Büyükelçisi Cabral, Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

GAZİANTEP - Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen'i ziyaret etti.

Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Girişimci İşadamları Derneğinin davetlisi olarak kente gelen Cabral, Başkan Vekili Göksen'i ziyaret ederek Gaziantep'le ilgili bilgi aldı.

Portekiz Fahri Konsolosluğu ve kardeş şehir görüşmesinin konuşulduğu ziyarette, Gaziantep'te yatırım yapılabilecek alanları soran Cabral, "Bizim ülkemizde genelde elektrik ve elektrikli ürünler sektöründe gelişme var. Bu sektörle ilgili Gaziantep'e yatırım yapmak için iş adamları ile gelmeyi arzuluyorum. Eğer tramvaylarınız elektrikli ise sizinle bu konuda ticari anlamda alışveriş yapabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul, İzmir ve Ankara'da fahri konsoloslukları bulunduğunu ifade eden Cabral, Gaziantep'e de fahri konsolosluk açabileceklerini kaydetti.

Ünsal Göksen de Gaziantep'in bir sanayi kenti olduğuna dikkati çekerek, her türlü yatırıma açık olduklarını bildirdi.

Sanayisi ve kültürüyle dünyanın önde gelen şehirlerinden biri olan Gaziantep'in dış ilişkilerde de kendini geliştirdiğini vurgulayan Göksen, son dönemlerde büyükelçilerin ve konsoloslarının yaptıkları ziyaretlerin bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Göksen, Portekiz Büyükelçisi Jorge Cabral'a Gaziantep'e özgü bakır işlemeli tabak hediye etti.

Ziyarette, GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Ağar, daire başkanları ve GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan da hazır bulundu.

Kaynak: AA