Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi Mezuniyet Töreni

İSTANBUL - Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezunu 382 öğrenci, düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

Ataşehir'deki okul binasında düzenlenen diploma törenine, Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı ve öğrenci velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ataşehir Kaymakamı Çelenkoğlu, öğrencilerin ilçenin en saygın okullarından birinde eğitimlerini tamamladıklarını ve bundan sonra önlerinde kısa yoldan hayata atılmak isteyenler için iş hayatı, üniversite hayatına devam etmek isteyenler için de üniversite dönemi başlayacağını söyledi.

Çelenkoğlu, öğrencilere üniversite sınavında başarılar dilerken, "Öğrencilerin gönüllerine göre üniversitelere girmelerini ve devamında da ülke hizmetine katkı sağlamalarını temenni ediyorum" dedi.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı da, "Sevgili babam Sakıp Sabancı iyi yetişmiş gençlerin geleceğin teminatı olduğunu söyler, başarıların teşvik ve takdir edilmesi gerektiğine çok inanırdı" diye konuştu.

Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin başarılarının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Sabancı, "Mezun olacak gençlerimiz hayatlarının önemli bir dönemine giriyorlar. Bu kurumdan edindikleri deneyimlerin ve aldıkları bilgilerin ışığında çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Gençlerin mezuniyet sevincine ortak olurken onları yetiştiren değerli öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, okul korosu mini bir konser verirken, yine okulun halk oyunları ekibi de, Ege ve Karadeniz yöresinden oyunlar oynadı.

Okulu birincilikle bitiren Kübra Çalışkan'a 25, ikinci Kübra Çeltikçi'ye 15 ve üçüncü olarak bitiren İlknur Namlı'ya 10 Cumhuriyet altını karşılığı para ödülü verildi.

Kaynak: AA