Bilecik Kız Teknik ve Meslek Lisesinde Mezuniyet Töreni

BİLECİK - Bilecik Kız Teknik ve Meslek Lisesi 34. dönem mezun olan 48 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Okul Bahçesi'ndeki törene, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar'ın eşi Dr. Nihal Akpınar, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, vali yardımcılarının eşleri, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, daire ve okul müdürleri ile veliler katıldı.

Okul Müdürü Meryem Avcu, yaptığı konuşmada, 4 yıl boyunca öğrencilerle yan yana olan, daha iyi ve daha başarılı olabilmeleri konusunda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen öğretmenlere, okula güvenen ve inandıkları için velilere teşekkür etti.

Geleceğin teminatı gençlerin mutlu günü kendilerine yaşattıkları için ayrıca teşekkür eden ve öğrencilere seslenen Avcu, şöyle konuştu:

"Çalışın ki, tükettiğinden çok üreten bir toplum olalım. Doğruluğu ve dürüstlüğü ilke edinerek kazanın ve paylaşın ki, insan olma üstünlüğünü hissedelim. Hakkı tutun, haklı olanı yalnız bırakmayın. Güzelliği takdir edin, başarıyı kutlayın. İnsanı Yaradan'ın olduğu için sevin. İnançlarımıza, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkın. Milli birliğin bugünü, yarına ulaştıracak çelik bağı ve milli birlik ve beraberliğin diri timsali sizlersiniz. Bu şerefli vazifeyi yapabilmek için her şeyden önce yürekleriniz, vatan ve millet sevgisiyle dolmalıdır."

Konuşmanın ardından çocuk gelişimi ve eğitimi alan öğrencilerin kostümlü, giyim üretim teknolojileri alan öğrencilerin defilesi ile halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Anadolu Meslek Lisesi birincisi Ayşegül Esen ile Meslek Lisesi birincisi Ayşen Karanfil'in plaketlerini Dr. Akpınar verdi. Tören, mezun olan öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ve keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA