Beydağ Barajı'ndan, Yatağı İslah Edilen Küçük Menderes’e Su Salınıyor

İzmir'in Ödemiş ilçesi çevresinde inşa edilen Küçük Menderes sulama projesinin en büyük parçası olan Beydağ Barajı’ndan, tarımsal sulama amacıyla nehir yatağına su salınmaya başlanıyor.

Beydağ Barajı'ndan, Yatağı İslah Edilen Küçük Menderes’e Su Salınıyor
2009 yılından beri her yaz mevsiminde yapılan uygulama, bu sabah (Perşembe) saat 08.00’de yine başlıyor. Beydağ Barajı’ndan Küçük Menderes yatağına salınan sudan Beydağ, Ödemiş, Tire, Bayındır ve Torbalı’da nehir kıyısında yer alan arazi sahipleri pompalar vasıtasıyla yararlanabilecek. Şu anda 135 milyon metreküp suyun bulunduğu barajdan ne kadar su salınacağı henüz açıklanmadı.

NEHİR YATAĞI DA DEĞİŞİYOR
Bir yandan sulama kanallarının inşasına devam edilen havzada, bir yandan da Küçük Menderes yatağının ıslahına devam ediliyor. Bugün itibariyle baraj suyuna kavuşacak nehir yatağının bazı bölgelerde kuzeye kaydırıldığı gözlenirken; Ödemiş-Ovakent karayolundaki köprüye kadar tamamlanan çalışmalarda, güneyde kalan eski nehir yatağı da toprakla dolduruluyor. Barajdan Gökçen’e kadar olan bölümde yapılan ıslah çalışmaları sonucunda, nehir yatağının 50 metrelik genişliğe ulaşacağı ifade ediliyor.
Kaynak: İHA