Selçuk Efes Kent Belleği’ne Karadeniz Katkısı

Karadeniz mutfağının seçkin örneklerinin yapım hikayelerinin bulunduğu “Karadeniz Sofrası” film gösterisi Kent Belleği’nde yapıldı.

Selçuk Efes Kent Belleği’ne Karadeniz Katkısı
Selçuk Efes Kent Belleği’nde gerçekleştirilen 6. Yemek Kültürü buluşması yine çok keyifli geçti. “Karadeniz sofrası” ve “ot toplama gezisi” konulu filmlerin izlendiği buluşmada, 20 yıldır Selçuk’ta yaşayan Rizeli Nimet Uzun katılımcıların Karadeniz mutfağına ilişkin sorularını yanıtladı.

Mayıs ayında Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Atölyesi Ekibi’ni evinde konuk eden ve Karadeniz mutfağının en güzel yemeklerini pişiren Nimet Uzun’un evinde yapılan çekimlerden oluşan film, Selçuk Efes Kent Belleği’nde gerçekleştirilen 6. Yemek Kültürü Buluşması’nda sergilendi.

Katılımcıların büyük ilgi ile izlediği filmde karalahana sarması, kabak tatlısı, mıhlama, karalahana yemeği, mısır ekmeği, taze fasulye turşusu gibi birbirinden güzel Karadeniz yemeklerinin yapılış yöntemleri katılımcılarla paylaşıldı.

Selçuk’ta yaşayan tüm kültürlerin yemeklerini belgelemek ve kent belleğinde hem korumaya almak hem de ziyaretçiler ve gelecek nesillerle buluşturmak için bu çalışmaların önemli olduğunun altını çizen Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Atölyesi ekibi, kendi mutfağını da gelecek nesillere aktarmak isteyen herkesi Selçuk Belediyesi Kültür Müdürlüğüne davet etti.
Kaynak: İHA