Rusya Devlet Başkanı Putin Bütün Rusya Halk Cephesi'nin Lideri Seçildi

ANKARA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, toplumsal yapılanma olarak kabul edilen Bütün Rusya Halk Cephesi'nin lideri seçildi.

Halk Cephesi'nin, bin beşyüz kişinin katılımıyla yapılan genel kongresinde oy birliğiyle lider seçilen Putin,"Bu yapılanmanın amacı, büyük Rusya'yı kurmak için her vatandaşa imkan tanımak olacaktır. Biz, bu fikri taşıyan herkesle çalışmaya hazırız" ifadesini kullandı.

Putin, Halk Cephesi'nin özelliklerini anlatırken, "Her Rus vatandaşının, ülkesi için kendi önerilerini sunma ve talep etme imkanını bulması gerek. Vatandaşlar, kamu süreçlerine etki etme imkanı bulmalı" diye konuştu.

Rus lider, toplumun her seviyede yönetimle diyalog kurması gerektiğini belirterek, "Halkın devlet başkanından da en küçük yerleşim biriminin yöneticisinden de görevlerini yerine getirmelerini talep etmesini isterim" dedi.

Rusya'nın son yıllardaki en önemli sivil hareketlerinden biri sayılan Rusya Halk Cephesi, Putin'in girişimleriye iki yıl önce bir halk yapılanması olarak kuruldu.

Putin'in lider seçildiği kongreyle resmi kamu hareketi statüsü kazanan topluluğun bünyesinde, bazı iş grupları, sendikalar, kamu kuruluşları ve ülkenin önde gelen isimleri yer alıyor.

Asli görevinin devlet başkanı tarafından yürütülen faaliyetleri paylaşmak olduğu kaydedilen sivil yapılanmanın, partiler üstü çalışma prensipleri olduğu belirtildi.

Halk Cephesi, değişik görüşlere sahip vatandaşların uzlaşma arayabileceği bir toplumsal platform olarak da nitelendiriliyor.

Kaynak: AA