Gezi Parkı Eyleminde Yaralanan Üniversite Öğrencisi İçin Yürüyüş

Eskişehir'de, Taksim Gezi Parkı protestolarında yaralandığı iddia edilen ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşam mücadelesi veren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için yürüyüş düzenlendi.

Gezi Parkı Eyleminde Yaralanan Üniversite Öğrencisi İçin Yürüyüş
Espark önünde toplanan kalabalık, 'Ali İsmail bizim onurumuzdur ','Ali İsmail Eskişehir seninle' şeklinde sloganlar atarak Porsuk Bulvarı Adalar mevkiine kadar yürüdü. Yürüyüşe hastanede yaşam mücadelesi veren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz ve ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz da katıldı.

Anne Korkmaz'ın yürüyüş esnasında zaman zaman gözyaşlarına boğulduğu görüldü.

Adalar'da yapılan basın açıklamasında konuşan Caner Ertay, talepleri kabul edilene kadar direnişlerini sürdüreceklerini söyledi.

Ali İsmail'in saldırıya uğradığından bu yana 10 gün geçtiğini ve hala faillerinin yakalanmadığını belirten Ertay, "Geçen sürede onu bu hale getirenlerin bulunması ve yargılanması için hiçbir adım atılmadı. Tedavi sürecinde ihmali olanlar tespit edilmedi. Bizler, sorumluların derhal bulunarak hesap vermesini, yargılanmasını ve gereken cezayı almasını istiyoruz. Bugün iktidar koltuğunda oturanlar, bilmeliler ki halkın hafızası güçlüdür. Bu halk kendisine reva görülen zulmü, gencecik evlatlarına saldıranları affetmeyecektir" dedi

Yaşam mücadelesi veren Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz ise, kardeşini bu hale getirenlerle ilgili hukuki çalışmaları sürdürdüklerini aktardı. Eskişehirlilere çağrıda bulunan Korkmaz, elinde olayla ilgili video, fotoğraf veya görgü tanıklığı yapabilecek olanların kendilerine başvurmalarını istedi.

Açıklamadan sonra yaklaşık bin kişilik grup, çadırların kurulu olduğu Espark’a geri döndü. Öte yandan yürüyüş öncesi bir grup, alışveriş merkezinin otoparkına 'Huzurunu boz kana bulandık' yazılı pankart astı. Asılan pankart kısa süre içerisinde güvenlik görevlileri tarafından indirildi.
Kaynak: İHA