Birgi Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Coşkusu

Ödemiş'in Birgi Belde Belediyesi'nde çalışan memur ve sözleşmeli personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Birgi Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Coşkusu
Birgi Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında imzalanan sözleşme, 11 Haziran 2013-21 Mart 2014 tarihleri arasını kapsıyor.
Birgi Belediyesi’nde düzenlenen törene Tüm-Bel Sen İzmir Şube Başkanı Yaşar Gül, Şube Hukuk ve Sözleşme Sekreteri Tugay Demir, Sendika delegesi Arif Alel, Belediye Başkanı Cumhur Şener ve belediye personeli katıldı.

Tüm-Bel-Sen İzmir Şube Başkanı Gül, imza törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Belediye Başkanımız Şener ile yıllar öncesine dayanan tanışmışlığımız var. Birgi’ye geçmiş dönemlerde de geldik. Ancak bugüne kadar beraber çalışma fırsatımız olmadı. Nasip bugüne imiş. Gerçekleştirdiğimiz sözleşme ile ailemize yeni katılımlar oldu. Ailemiz her geçen gün büyüyor, güçleniyor. Katılmaları dolayısıyla tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve imzalanan sözleşmenin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”
29 maddeden oluşan ve 11 Haziran 2013 ile 31 Mart 2014 tarihlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasının ardından, belediye sendika temsilciliğine Mali Hizmetler Müdürü Hatice Yaklaş seçildi. Gerçekleştirilen ikramın ardından Tüm-Bel-Sen İzmir Şube yetkilileri kendilerine yöneltilen soruları cevapladılar.

Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener de, beldede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra, “Personelimize sosyal denge tazminatı ödenmesi emsal belediyelerde çalışanlara göre mağduriyetlerini ortadan kaldıracağı gibi, sosyal yaşam ve refah düzeylerinin de artmasına vesile olacaktır. Çalışan memur ve sözleşmeli personelime hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA