Rize’ye 20 Yılın Ardından İlk Kez Bir Cumhurbaşkanı Ziyaret Edecek

Rize’yi ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Rize Valisi Nurullah Çakır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da çok sevdiği pepeçura tatlısı ikram edecek.

Rize’ye 20 Yılın Ardından İlk Kez Bir Cumhurbaşkanı Ziyaret Edecek
Rize’yi Cumhurbaşkanı unvanı ile son olarak 20 yıl önce Süleyman Demirel ziyaret etmişti. 20 yıl sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 12 Haziran günü Rize’yi ziyaret edecek. Gül için Rize’de hazırlıklar sürerken, Rize Valisi Nurullah Çakır hazırlıklar ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

Çakır yaptığı açıklamasında, “Saat 12.00'da Valilik önünde resmi karşılama yapacağız. Burada Cumhurbaşkanımız halkımıza bir konuşması olacaktır. Bununla ilgili gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Daha sonra Rize Belediyesi'ni ziyaret edecek. Cumhuriyet Çay Fabrikası'nda çayın sanayi serüvenini inceleyecek. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve İl Garnizon Komutanlığını ziyaret edecekler. Akşam üzeri de Cumhurbaşkanımızın onuruna vereceğimiz akşam yemeğine oda ve borsa temsilcileri de katılacak. Rize'nin bugüne kadar Cumhurbaşkanları ve devlet büyüklerini karşılama geleneğinin güzellikler içerisinde karşılayacağına inanıyorum. Halkımızı saat 11.45'de valilik önünde Cumhurbaşkanımızı karşılamaya davet ediyorum. Aynı zamanda Valilik binamızda Cumhurbaşkanımıza pepeçura ikram edeceğiz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da en çok sevdiği tatlı olarak bilinen pepeçura, Rize’de yetişen kokulu üzün şırası ve mısır unu ile yapılıyor.
Kaynak: İHA