Osiad Üyeleri, İran Büyükelçisi Bikdeli İle Görüştü

ANKARA - Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Adnan Keskin ve beraberindeki İşadamları, İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli'nin daveti üzerine OSİAD yönetimi ve İran'da iş yapan firma temsilcileriyle bir araya geldi.

OSİAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İran'ın Ankara'daki büyükelçiliğinde gerçekleştirilen görüşmede, Ticari Ateşe Faraz Chamani, OSİAD Başkanı Adnan Keskin, yönetim kurulu üyeleri ve firma temsilcileri bulundu.

Büyükelçi Ali Rıza Bikdeli, İran ve Türkiye arasındaki işbirliğinin artmasından mutlu olduklarını bildirdi. İran'a uygulanan yaptırımlar nedeniyle iki Müslüman komşu ülkenin işbirliğine engel konulduğunu belirten Bikdeli, "Türkiye, komşu ülkeleri ile ilişkilerini güçlendirmek zorundadır. Türkiye'nin büyümesi sevindiricidir. Ticaret adamı, güvenliği olan yerde yatırım yapmak ister. İran, Türk yatırımcılar için güvenli bir ülkedir. İran'a gelin, yatırım yapın" ifadesini kullandı. Ticari Ataşe Faraz Chamani de Türkiye açısından İran'ın iyi bir pazar olduğunu, Türk sanayicilerinin de bu pazarda yer edinmelerini istediklerini kaydetti.

OSİAD Başkanı Adnan Keskin ise para transferlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Ticarette güvenli bir ortamın önemli olduğunu, dernek olarak komşularla olan ekonomik işbirliğinin artmasını arzu ettiklerini ifade eden Keskin, yaşamsal konulardaki ambargoyu doğru bulmadıklarını bildirdi.

Kaynak: AA