İzmit Belediyesi, Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyor

İzmit Belediyesi, çocukların hayallerini gerçekleştiriyor.

İzmit Belediyesi, Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyor
Dünyada bir örneği bulunmayan uygulama ile İzmit’te binlerce öğrenci ücretsiz bisiklete kavuştu. İzmit Belediyesi tarafından devlet özel okul ayrımı yapılmaksızın geçen sene 5 bin 500, bu sene de 4 bin 850 öğrenciye kasklarıyla birlikte bisiklet hediye edildi.
İzmit’teki bütün orta okul 5. sınıflarına yönelik bisiklet dağıtımları belirli bir program çerçevesinde devam ediyor. Bisikletlerin dağıtımının Perşembe gününe kadar tamamlanacağı kaydedildi. Akmeşe Orta Okulu’nda 51, Ford Otosan’da eğitim gören Zafer Orta Okulu’ndan da 330 öğrenciye Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından bisikletleri teslim edildi. Bisiklet dağıtım törenlerine Başkan Doğan’ın yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve mahalle muhtarları katıldı.

Bisikletlerini alan öğrenciler Başkan Doğan’a teşekkür ettiler. Başkan Doğan’a dünyada bir örneği olmayan ücretsiz bisiklet dağıtımından büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, ”Her çocuğun rüyalarını bisiklet süsler. Bizler, çocuklarımın bu rüyalarını gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın mutluluğu bizlerin mutluluğudur” şeklinde konuştu.

Doğan, çocuklardan bisiklet kullanırken mutlaka kasklarını takmalarını da istedi.
Kaynak: İHA