Taksim Olaylarına Sosyal Medyada Sağduyu Çağrısı

Biz Egeliyiz Grubu, sosyal paylaşım sitesi üzerinden Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylara karşı sağduyu çağrısı yaptı.

Taksim Olaylarına Sosyal Medyada Sağduyu Çağrısı
Sosyal paylaşım sitesinde Ege Bölgesi'nin tarihi ve kültürel tanıtımını yapan 60 bin 619 kişinin beğendiği Biz Egeliyiz Grubu adlı sayfadan yaşanan Taksim Olaylarıyla ilgili sağ duyu çağrısında bulunuldu.

Yapılan çağrıda, “Söylenecek çok söz var aslında. Utanması gerekenler yine utanmayacaklar çünkü utanacak yüzleri yoktur o yüzsüzlerin. Türk Baharı yaşıyoruz. Umarız önlem alması gerekenler bir an önce önlem alırlar da daha büyük ve daha vahim sonuçlar ortaya çıkmadan son bulur yaşananlar. Önlem almak demek gaz sıkmak değildir, önlem almak demek insanları ezmek değildir, önlem almak demek karşındakini susturmak demek değildir. Önlem almak onların sesine kulak vermektir. Onları anlamaktır. Çözüm üretmektir.

Siyasi emel ve çıkarlar gözetilmeksizin herkes üstüne düşen görevi yapmalıdır. Polisimizle halkımız karşı karşıya getirilmemelidir. Polis ve diğer güvenlik güçlerimiz onların karşısında durmak için değil onlara hizmet etmek için vardır. Kendi siyasi emelleriniz ve kişisel çıkarlarınızı bir kenara bırakın ve milletinize kulak verin. Karşınıza aldığınız düşman değil bilakis bulunduğunuz konuma sizleri getirenlerdir. Unutmayınız ki sizler onların sadece vekillerisiniz. Eğer asıllar konuşursa vekillerin hiç bir hükmü kalmaz. Çok geç olmadan, daha kalıcı ve daha büyük bedeller ödemeden bu çağrımıza kulak verin. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Mısır, Libya ve Suriye'de yaşananlar Türkiye'de yaşanmasın” denildi.
Kaynak: İHA