Malkara’da Taksim Gezi Parkındaki Olaylar Protesto Edildi

İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’nda ve Reyhanlı’daki yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Malkara Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ulaş Yurdakul tarafından basın açıklaması yapıldı.

Malkara’da Taksim Gezi Parkındaki Olaylar Protesto Edildi
Taksim Gezi Parkı’nda başlatılan yayalaştırma çalışmaları kapsamında başlatılan yıkım çalışmaları sırasında ağaçların kesilmesi ve yerinden sökülmesi ve Reyhanlı’daki patlama ilgili olarak 200 kişinin katılımlarıyla Malkara Şehir Parkında basın açıklaması yaptı. CHP ilçe Başkanı Yurdakul, konuşmasında, “Bu gün fertlerimize havamıza ve doğamıza sahip çıkma zamanıdır. Halkımızla beraber direnme zamanıdır. AK Parti sermaye için kentlerimizi yıkıyor talan ediyor. Dozerler kentlerimizi yerle bir edip yerine rant alanları açmak için doğamızı yok ediyor. Gezi parkını taksim meydanının yayalaştırılması projesi kapsamında halkın elinden alıp sermayeye yeni AVM’ler kurması için sayıyor ne hak tanıyor ne de hukuk tanıyor. İstanbul’da yaşanan altı günlük süreç için direniyor. Mahallelerini meydanlarını yaşam alanlarına sahip çıkmak için katledilen ormanlara yok edilmek istenen parklara artık geçit vermemek için direniyor. AK Parti iktidarı doğayı yıkıma uğratan ve toplumu nefessiz bırakan kapitalizmin yıkıcı süreçleri ile sermayeyi yeni alanlara açarken kentin gerçek sahiplerine ise acımasızca saldırıyor. Sayıları yüz binlere ulaşan halka yaşlı demeden çoluk çocuk demeden binlerce çevik polis ekipleriyle tomaları ile biber gazlarıyla saldırıyor. 1 Mayısta emeği için AK Parti düzenine direnenlere toprağına suyuna sahip çıkmak için direnenlere üniversitelerde gelecekleri için ayağa kalkan gençlere Reyhanlı’da yoksul halkın üzerine yağan bombaların hesabını sormak için sokakların sesini büyütenlere saldırdığı gibi saldırıyor. Çünkü farkında artık bizim itirazımız var. Artık ne emeğin sömürülmesine nede yaşam alanlarının katledilmesine tahammülümüz yok. Artık direniş vaktidir. Ak Partinin karanlığa karşı aydınlık bir gelecek kurma mücadelemize ışık tutuyor. Şimdi insanların yüreklerine zorbalıkla korku salanlara şükürcülük ve gönüllü kulluk düzeni kuranlara karşı en az Marmara’nın dalgaları kadar özgür bir yaşamı savunan halkımızın cesareti ile direnme vaktidir. Hırsızlara, soygunculara sömürü ve talanın baş aktörlerine bu köhne düzenin devamı için halka her türlü kötülüğü yapmaktan çekinmeyenlere artık ne verecek bir ağacımız ne verecek bir toprağımız nede bir damla alın terimiz var. Yaşasın halkımızın haklı direnişi” dedi.

Yapılan basın açıklaması sonrasında 200 kişilik kalabalık hep bir ağızdan AK Parti istifa sloganı atarak ve Onuncu yıl marşını söyleyerek Hükümet Meydanında bulunan Atatürk anıtına yürüdüler. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kalabalık olaysız dağıldı.
Kaynak: İHA