Bozüyük'te "Eğitim Festivali"

Bilecik - Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye işbirliğinde "Eğitim festivali" düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, daire ve okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yer aldığı kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Kaymakam Oktay Kaya, yaptığı konuşmada, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin dahil olduğu festivallerin, güzelliklerin sergilendiği en güzel alanlar olduğunu belirterek, öğrencilerin topluma kazandırılmasında, öz bilinçlerinin gelişmesinde ve kendilerine olan güveninin artmasında, festivallerin bulunmaz fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Bakıcı da üretebilmek ve yaşama dair değerler ortaya koyabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacının olduğunu ifade ederek, "Eğitimin, sadece ders kitaplarındaki bilgilerin öğrencilere aktarılması ve öğretilmesi değil. Çocuklarımızın kişilik kazanmaları ve ileriki hayatlarında kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, kendi fikirlerini üretebilmeleri ve karar verebilmekleri için sosyokültürel faaliyetler içinde bulunmaları gerekir. İşte bu yıl büyük bir özenle hazırladığımız festival, öğrencilerimizin 1 yıl boyunca süren gayretli çalışmalarının ardından yorgunluklarını ve streslerini atmaları için güzel bir eğlence ortamı ve hazırladıkları projeleri sergilemek için de büyük bir fırsat olacaktır" dedi.

Başıbüyük ise eğitim anlayışlarının temelinde fedakarlık ve sevginin olduğunu belirterek, "Eğitimde başarı, okul, öğrenci ve aile sacayağına bağlıdır. Ayaklardan bir tanesinin istenilen gibi olmaması, dengeyi bozar. Velilerin okullarımıza ve eğitime olan ilgisi bizlerin şevkini daha da artırmaktadır. Bir ve beraber olduğumuzda, ele ele verdiğimizde aşamayacağımız sorun yoktur" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin hazırlandığı gösterilerin ardından Kaymakam Kaya ve beraberindekiler, stantları gezerek, öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

Kaynak: AA