Köylere Hizmet Götürme Birliği, Çalışmalarını İnceledi

İl Özel İdaresi ile Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ortaklaşa yapmış olduğu Günpınar-Denizbükü, Saraycık ve Yeşilkent köprü inşaatları incelendi.

İncelemeye Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdare çalışanları ve yöre halkı katıldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Üyesi ve Daimi Encümen Fahri Şahin, Saraycık Köprüsü inşaatının hızla sürdüğünü ifade ederek, “Bu köprünün yapımı 100 yıllık bir rüya fakat 40 yıllıkta konuşulan bir konuydu. Bu probleme Kaymakamımız ile birlikte el attık. Burası bittiğinde ekonomik değeri yaklaşık 1 milyonluk bir köprü yapmış bulunacağız. Ordu ilimiz Büyükşehir Kanunu ile birlikte Türkiye’de 30 tane büyükşehir olan İller arasına girmiş durumda. Biz de şu anda büyükşehrin alt yapısını oluşturuyoruz. 8. ayın 2’sinde biz bu köprümüzün yapımını bitirmiş olup açılışını yapacağız. Diğer bir inşaatımız ise Günpınar-Denizbükü köprü inşaatıdır. Bu iki yakayı birbirine bağlayacak olan köprünün yapımı 3 yıl önce atılmış idi. Bir takım gecikmelerden dolayı köprümüzün inşaatı geri kalmıştı. Bugün ise bu köprümüzü canlandırmaya karar verdik. Hep birlikte bunun ödeneğini çıkardık. Büyükşehire alt yapı teşkil edecek bu köprülerin tamamlanması için çalışıyoruz. 2 ay sonrada Günpınar-Denizbükü Köprümüzün inşaatını tamamlanmasını planlıyoruz” dedi.

Birlik Başkanı Kaymakam Mustafa Demir ise Saraycık Köprü inşaatının yapımının hızla sürdüğü ve hiçbir sıkıntı ile karşılaşılmadığını dile getirdi.
Kaynak: İHA