Biga İibf'de "bölgesel Kalkınma Teorileri ve Politikaları Açıklaması

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde , "Bölgesel Kalkınma Teorileri ve Politikaları: AB ve Türkiye" konulu konferans düzenlendi.

Araştırma görevlisi Burcu Kılınç Savrul, konferansta yaptığı konuşmada, uygulanan bölgesel kalınma politikaları sonucu Çanakkale'nin iller sosyo-ekonomik endeksinde 18 basamak atlayarak 24. sıradan 6. sıraya yükseldiğini söyledi.

Türkiye'nin bölgesel kalkınma politikalarının Avrupa Birliği'nin bölgesel kalkınma politikalarından etkilendiğini ve 1999'dan itibaren Türkiye'nin AB'den hibe şeklinde karşılıksız yardım aldığını belirten Savrul, Türkiye'de 26 bölgesel kalkınma ajansı kurulduğunu bildirdi.

Savrul, şöyle konuştu:

"AB, 2003 yılı sonrasında 5 bölgesel kalkınma programı ve 2 sınır ötesi işbirliği programıyla Türkiye'de bazı illere destek sağladı. Devlet Planlama Teşkilatı'nın 2003 yılında oluşturduğu illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksinde 24. sırada olan Çanakkale, AB'nin uyguladığı Yunanistan-Türkiye sınır ötesi işbirliği programı sonrasında 18 basamak yukarıya çıkarak 6. sıraya yükseldi."

-1. Hemşirelik ve Kültür Çalıştayı-

ÇOMÜ'de, 1. Hemşirelik ve Kültür Çalıştayı düzenlendi.

Ana teması "Hemşirelik ve Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kültürel Özellikleri- olan çalıştaya akademisyen ve öğrenciler katıldı.

ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Binnur Meriçli Yapıcı, çalıştayın uzun ve özverili bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu konunun hemşirelik lisans öğrencilerimiz tarafından seçmeli ders kapsamında ele alınmış olması bir ilktir. Çanakkaleliyim ve yaklaşık 20 yıldır ÇOMÜ'de görev yapmaktayım. Her gün okuluma geldiğimde yapısal olarak gelişimini tamamlamış bir üniversite ve üniversitemde başımı çevirdiğim her yerde çok farklı kültürlere sahip yabancı öğrencileri görmeyi ve onlarla birlikte eğitim öğretimizi sürdürmeyi hayal ve arzu etmişimdir. Son zamanlarda bu hayalimin gerçekleşiyor olmasını görmek beni ziyadesiyle mutlu ediyor."

Açılış konuşmaları sonrasında çalıştay raporu sunuldu ve ÇOMÜ'de bulunan yabancı uyruklu öğrenciler ülkelerini tanıtıcı sunumlar gerçekleştirdi.

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA