Zümrüt Yaşam Alanlarına Bir Yenisi Daha Eklendi

Keçiörenlilerin pazar yeri ihtiyacını karşılamasının yanı sıra sosyal ve kültürel hayatını da canlandıran yaşam alanlarına bir yenisi daha eklendi.

Zümrüt Yaşam Alanlarına Bir Yenisi Daha Eklendi
19 Mayıs, Kardeşler ve Çaldıran’dan sonra dördüncü Zümrüt Yaşam Alanı’nın temeli Bademlik Mahallesi’nde törenle atıldı.
Bademlik Yaşam Alanı’nın temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bademlik Yaşam Alanı inşaatında bir hayli ilerleme katedildiğine ve istinat duvarlarının yapıldığına dikkat çekerek “Hizmeti yavaşlatmamak adına temel atma törenini biraz geciktirdik. Bademlik Mahallesi’nin pazar ihtiyacı önemliydi” dedi.

Bademlik Yaşam Alanı’nın, çocuklar ve gençlerin oyun sahası olarak da kullanabileceği bir pazar alanı olacağını söyleyen Başkan Ak, “Bölgenin hem pazar yeri hem de düğün salonu ve sosyal donatı alanları ihtiyacı bu tesisin tamamlanmasıyla birlikte giderilecek. Eskiden sadece bir gün kullanılan pazar yeri, şimdi haftanın 7 günü aktif olarak kullanılacak. Halkın ve bölgenin ihtiyacı olan hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Halkın neye ihtiyacı olduğunun tespitini de vatandaşlarımızla içiçe bulunarak yapıyoruz” diye konuştu.

AK Parti belediyeciliğinde halkın katılımının çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Ak, “ ‘Halka hizmet, Hakk’a hizmet’ anlayışıyla çalışıyoruz. Yerel yönetimlerde amaç, o bölgeye bir değer katma çabasıdır. Sosyal tesisleri artırmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Ak, vatandaşların gürültü nedeniyle sokak düğünlerinden rahatsızlık duyduğunu ve Ankara Valiliği’nin aldığı kararla sokak düğünlerinin yasaklandığını hatırlatırken, “Biz burada düğün salonlarımızı çoğaltmak için tesisler açıyoruz. Açtığımız bu tesislerin içindeki düğün salonlarını çok düşük fiyatla vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Bu yaşam alanının bölgemize, Keçiören’e ve Ankara’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Böyle bir eseri Bademlik Mahallesi’ne kazandıran Başkan Ak’a teşekkür eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise, “Türkiye’nin en büyük ilçesinde bulunuyoruz. Bu yüzden vatandaşa yönelik hizmetlerin daha da artmasını istiyoruz. Keçiören’de yapılan her hizmetten Başbakanımızın bilgisi var ve yakından takip ediyor” dedi

Dünyadaki ekonomik krize rağmen Türkiye’nin gelişmesini sürdürdüğünü kaydeden Kapusuz, “Bu gelişmeyi merkezi iktidar ile yerel iktidar elele vererek yapıyoruz. Parayı, insanı, planlama şekliyle zamanı yöneten bir iktidar başarılı olur. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarımız böyle başarılı oluyor” diye konuştu.

Temelini attıkları tesisin sadece pazar yerinden ibaret olmadığını vurgulayan Kapusuz, “Pazar yerleri de önemlidir, çünkü insanlarımız daha ucuza daha kaliteli mal alsınlar istiyoruz. Ama yerel yönetimlerimiz gençlerimizi, hanımlarımızı da düşünen bir şekilde hizmet vermeli. Çiftlerimizden üç çocuk istiyoruz, o yüzden düğün salonlarımızın da sayısı artmalı” mesajını verdi

Keçiören nüfusunun hızla büyüdüğünü belirten Kaymakam Dirim de, artan nüfusun sıkıntılarını çözme yönünde çok faydalı hizmetlerde bulunan Belediye Başkanı Ak’a teşekkür etti. Kent yaşamının dört duvardan ibaret olmadığını dile getiren Dirim, “Sosyal yaşamı renklendirecek mekanların çoğaltılmasında Başkanın güzel hizmetleri var. İnsanımızın pazar alışverişlerinin yanı sıra düğünlerini yapabileceği, toplantılarını düzenleyebileceği bir yaşam alanı kazandırıyor” dedi.

Konuşmaların ardından Kapusuz ve Başkan Ak, temel atma butonuna birlikte basarak inşaata ilk harcın atılmasını sağladı.

İnşaatın ne kadar sürede tamamlanacağı konusunda müteahhit ile pazarlık yapan Kapusuz, tarihi öne çekmeyi başardı. İnşaatın Eylül veya Ekim’de bitirileceğini öğrenen Kapusuz, “Gerekirse 24 saat çalışalım, tesisimizi Ramazan Bayramına yetiştirelim” dedi.

Müteahhitin bu öneriyi kabul etmesiyle tesisin açılış tarihi Ramazan Bayramı olarak belirlendi. Tören havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Temeli atılan Bademlik Zümrüt Yaşam Alanı modern ve kapalı bir pazar alanının yanı sıra, 760 metrekarelik kapalı spor salonu, 320 kişi kapasiteli düğün salonu, 710 metrekarelik 9 adet çok amaçlı dersliğin yer aldığı kurs ve eğitim merkezi, zabıta hizmet noktası, kreş ve çocuk oyun alanı ile 40 araçlık otoparkı da barındırıyor.
Kaynak: İHA