Özel İlgiye İhtiyaç Duyan Otistik Engelli Çocuğa İlkokulda Oluşturulan Tek Kişilik Sınıfta Eğitim Veriliyor

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 7 yaşındaki otistik engelli çocuğa ilkokulda oluşturulan tek kişilik sınıfta eğitim veriliyor.

Mahdumlar köyünde yaşayan, engeli ve maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen Ahmet Sönmez'in ailesi, durumu yetkililere iletti. Konuyu değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenidoğan İlkokulundaki bir odayı sınıfa dönüştürerek, özel eğitim öğretmeni görevlendirdi.

Köyden annesiyle ilçe merkezindeki okula gelen Sönmez, tek kişilik sınıfta eğitim görüyor.

Özel eğitim öğretmeni Hatice Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencisine okuma yazma, matematik, müzik, beden eğitimi ve görsel sanatlar dersi verdiğini söyledi.

Sönmez'in hızlı ilerleme kaydettiğine dikkati çeken Kaya, şöyle konuştu:

"Yaşıtları daha harfleri bitirmedi ama Ahmet harfleri, heceleri ve sesleri bitirdi, okuma çalışması yapıyor. Çalışmaya başladığımızda çok umutsuzdum. Hem küçüktü hem dikkati dağınıktı, göz teması kurmuyordu, yabancıymışım gibi davranıyordu, bir türlü iletişime geçemiyordum. Çalışmalar ilerledikçe, beni öğretmen kabul etmeye ve sözümden çıkmamaya başladı.

Bu sefer de benimle iletişim kurarken, çevreyle iletişim kurmamaya başladı.

İlk geldiğinde sınıfa kim girerse girsin tepki vermiyordu ama şu an selam veriyor ve adını söylüyor."

-"Ahmet, bambaşka biri oldu"-

Anne Hatice Sönmez ise oğlu için özel sınıf açan yetkililere teşekkür etti.

Oğlunun eğitim ve sosyal açıdan geliştiğini belirten Sönmez, şunları dile getirdi:

"Önceleri söz dinlemezdi, bağırırdı, masaların altına girerdi. Eğitime başladıktan sonra söz dinleyen bir çocuk oldu. Markete gittiğimizde sağa sola saldırmıyor, istediği bir şey varsa bana söyleyip öyle alıyor. Ahmet, bambaşka biri oldu. Ahmet'i ister istemez yaşıtlarıyla kıyaslıyordum ve üzülüyordum ama şimdi çocuğum onlara yaklaştı.

Bu da beni çok mutlu ediyor. Devletimiz böyle rahatsızlığı olan çocuklarımıza destek olsun, yoksa bu çocuklar karanlıkta kalır."

Muhabir: Enes Duran-Mehmet Özcan

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA