Edirne Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Sedefçi'ye Sponsorla Görüşme Yetkisi Verdi

Edirne Belediye Meclisi, Olin Edirne Basketbol Takımı'nın satılması halinde, Edirne'de kalmasını sağlamak amacıyla Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye yeni sponsorla görüşme yetkisi verdi.

Edirne Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Sedefçi başkanlığında yapıldı.

Gündem ve gündem dışı maddelerin görüşülmesinin ardından, gündem dışı söz alan Edirne Basketbol Taraftarları Derneği Başkanı ve Edirne Belediyesi Meclis Üyesi Namık Kemal Döleneken, Meclis üyelerinin toplu karar alarak Sedefçi'ye, Olin Edirne Basketbol takımının satılması halinde Edirne'de kalmasını sağlamak için yeni sponsorla görüşme yetkisi vermesi talebinde bulundu.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yayın ihalesini alan Doğuş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile 15 Mayıs'ta yemek yemeyi planladıklarını söyledi.

Bu yemeğin bir şans olduğunu belirten Sedefçi, "Belediye Meclisimiz eğer yetki verirse, Ferit Şahenk'e takımın 'Doğuş Edirne Basket' veya 'Edirne Doğuş Basket' ismiyle Edirne'de kalmasını, mutlak surette burada olması konusunda talebimi ileteceğim. Belediye Meclis kararı olsun olmasın, bu teklifi yapmayı düşünüyorum. Ben mutlaka Ferit beyden bu işin çözümlenmesi konusunda destek isteyeceğim. Olin'in yaptığının daha fazlasını yaparak şampiyonluğa oynamamızı isteyeceğim. Edirne'nin büyük bir sporsever kitlesi var" dedi.

Sedefçi, 5 bin kişilik spor salonu ve 15 bin kişilik stadyum projelerinin bitmek üzere olduğunu, bu projelerin bitmesi durumunda Şahenk'in de konuya olumlu bakacağına inandığını ifade etti.

Toplantının sonunda, Belediye Meclisi üyeleri oy birliğiyle, Başkan Sedefçi'ye Olin Edirne Basketbol Takımı'nın satılması halinde Edirne'de kalmasını sağlamak amacıyla yeni sponsorla görüşme yetkisi verdi.

Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
Kaynak: AA