Salihli, "Şiir İkindilerine" Hazırlanıyor

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Türkiye'nin en uzun soluklu şiir şöleni olan Şiir İkindileri'nin bu yıl 49'uncusunun 11 Mayıs 2013 günü başlayacağını belirtti.

Gazetecilere açıklama yapan Okay, etkinlik kapsamında bu yıl Dionysos Şiir Ödülü'nün Eray Canberk'e, Dionysos Emek Ödülü'nün ise Hıfzı Topuz'a verilmesinin kararlaştırıldığını ifade etti.

Okay, şunları kaydetti:

"Salihli Şiir İkindileri bu baharla birlikte 49. buluşmayı geride bırakıyor. Yılda iki kez, güz ve bahar mevsimlerinde düzenlenen İkindiler, 27 yıldır sanat severleri ağırlıyor. Şiir İkindileri sanatın bu çok özel alanında, bu kadar uzun soluklu tek etkinlik olma özelliğini de koruyor. Türkiye'nin alanındaki tek etkinliği Salihli Şiir İkindileri pek çok ünlü şairin katılımı ile Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salon'unda 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 14.00'de başlayacak."

Öte yandan Salihli Belediyesi tarafından geçen yıl yaşamını yitiren Neşet Ertaş için 9 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 21.00'da Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda anma gecesi düzenleneceği belirtildi.
Kaynak: AA