Kozan'da "Çöp Değil Ekmek Topluyoruz" Kampanyası

Kozan'da, Fen Lisesi öğrencileri ekmek israfını önlemek amacıyla "Çöp değil ekmek topluyoruz" adı altında bayat ekmek toplama kampanyası başlattı.

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ekmeklerin çöpe atılmasını engellemek, ekmek israfını azaltmak, toplanan ekmekleri hayvan barınaklarına veya hayvan sahibi insanlara ulaştırmak için proje hazırlayan öğrenciler, projelerini tanıtarak destek amacıyla öğretmenleri Salih Ağca ile Belediye Başkanı Kazım Özgan'ı makamında ziyaret etti.

Özgan'a başlatacakları kampanya hakkında bilgi veren öğrenci Işılay Koç, "Ülkemizin farklı yerlerinde de gerçekleştirilen projeyi ilçemizde de uygulayarak ekmek israfının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bulunduğumuz bölgede bayat ekmek toplama kampanyası düzenleyerek ihtiyaç kadar ekmek alınmasına ve israfın önlenmesine dikkat çekeceğiz. Toplanan bayat ekmekleri ise değerlendirilmesi için hayvan barınaklarına ve hayvan sahiplerine ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

Öğrenci Ayşegül Tuğçe Bayram ise dinen israfın haram olduğunu hatırlatarak ilçe halkı ve kurumlardan kampanyaya destek olmalarını beklediklerini kaydetti.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladıkları kampanya dolayısıyla öğrencileri kutlayan Başkanı Özgan, kampanyanın güzel ve anlamlı olduğunu ifade ederek, kurum olarak kampanyaya destek olacakları sözünü verdi.

Muhabir: Volkan Varan

Yayıncı: Vfolkan Kaşik
Kaynak: AA