Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erol’u Duygulandıran Soru

Gaziosmanpaşa Belediye’sinin kentsel dönüşüm ile ilgili düzenlediği “Yerinde Kentsel Dönüşüm” bilgilendirme toplantısında küçük bir kız çocuğunun ‘Başkan amca evimizin aynısını verecek misiniz?' sorusu, Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’u duygulandırdı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erol’u Duygulandıran Soru
Toplamda 700 hektar kentsel dönüşüm alanı ilan edilen İstanbul’da 400 hektarlık kentsel dönüşüm çalışmasını sürdüren Gaziosmanpaşa Belediyesi, her hafta salı günleri vatandaşları bilgilendirmek amacıyla “Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Buluşmaları” düzenliyor. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Gaziosmanpaşalılarla buluşan Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ve konu ile ilgili teknik ekibi, bütün soruları yanıtlıyor. Konuşmasına kentsel dönüşümün gerekliliğini anlatarak başlayan Belediye Başkanı Erol, “Marmara Bölgesi deprem kuşağı üzerinde ve binalarımız depreme dayanıklı değil. Can ve mal güvenliğimizi sağlayabilmek için biran önce dönüşüme başlamamız gerekiyor. Kentsel dönüşümle deprem, sel ve yangın gibi risklere karşı daha tedbirli, daha dayanıklı, altyapısı ve sosyal donatıları tamamlanmış konutlarımız olacak’’ dedi.

Vatandaşların sorularını tek tek cevaplayan Başkan Erol, Kazım Karabekir Mahallesi’nde yaşayanlarla yaptığı toplantıda, küçük bir öğrencinin sorduğu soru üzerine duygusal anlar yaşadı. Küçük kızın, “Başkan amca, bizim evin aynısını bize verecek misiniz?” sorusu üzerine duygulanan Erol, “Tabii ki, hatta daha iyisini vereceğiz. Artık sokaklarda değil, bahçelerde oynayacaksın, içinde yüzme havuzu, spor alanları, çocuk parkları olan, sosyal donatıları olan eviniz olacak. Annen baban bilir, ben de Gaziosmanpaşalıyım. Biz, çocukken çamurların içinde oynardık. Benim vatandaşım, artık çok daha iyi bir kente, çok daha sağlam ve güzel yapılara, sosyal donatı alanlarına, çok güzel ulaşım imkanlarına kavuşmalı ve kavuşacak” cevabını verdi.

Başkan Erol, “Çarpık kentleşme ile birlikte gelen plansız şehirleşmeden ve bu plansızlığın getirdiği yüzlerce olumsuz etkiden kurtulmak için Kentsel Dönüşüm, önemli bir fırsattır. Biz bu dönüşümü vatandaşımızla beraber yapmak istiyoruz. Öncelikli olarak kentsel dönüşüme, binaların en çürük olduğu, kamusal alanların daha çok olduğu mahallelerimizden başlıyoruz. Projemiz sosyal bir proje. Vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçları düşünülüyor. Bu amaçla sitelerin yönetimini de bir müddet belediyemiz yapacak ve böylece mevcut masraflarınız en aza indirgenecek’’ diye konuştu.

Gaziosmanpaşalıların yıllarca çalışıp çabalayarak sahip oldukları evlerini daha modern ve güvenilir hale getireceklerini belirten Başkan Erol, “Yerinde kentsel dönüşüm projemizle vatandaşımızın daha sağlıklı koşullarda yaşamasını sağlayacağız. Açacağımız meslek edindirme kurslarıyla işsiz vatandaşlarımızı iş sahibi yapacak ve daha iyi imkanlarla yaşamalarını sağlayacağız. Biz hiçbir vatandaşımızı yerinden, yurdundan edebilecek hiçbir uygulamayı yapmıyoruz. Bu yüzden de ‘Alıştığın Yerde Yeni Bir Hayat’ sözünü veriyoruz. Çünkü hiçbir vatandaşımızın Gaziosmanpaşa’dan ayrılmasını istemiyoruz. Biz, sizler için çalışıyoruz ve sizlerle birlikte bu kenti yeniden inşa etmek istiyoruz. Kentsel dönüşümde evi yıkılan vatandaşlarımızın evi yapılana kadar Gaziosmanpaşa’dan farklı bir yere kiraya gitmesini istemiyoruz. Kiracı vatandaşlarımızın da ilçe dışına gitmelerini istemiyoruz, onlara da imkanlar sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA