CHP'li Keskin Çözüm Süreci Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, çözüm sürecinin olumsuz sonuçlanması halinde PKK'nın uluslararası kuruluşlar tarafından silahlı bir örgüt olarak kabul edilmesinin mümkün olmayacağını iddia etti.

Partisinin merkez ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Keskin, çözüm sürecinin toplumda tedirginliğe neden olduğunu, cumhuriyetin değerlerinin tartışılır hale geldiğini, hükümetin bu süreçteki donanımının da yeterli olmadığını savundu.

Terör örgütü temsilcilerinin süreçle ilgili açıklamalarına hükümetin sessiz kaldığını ileri süren Keskin, "Örgütün başı ile masaya oturursanız Cenevre Sözleşmesinin hükümlerine göre uluslararası kuruluşlar bu örgütü terör örgütü olarak kabul etmezler. Avrupa Konseyi Parlamentosu bir karar aldı. PKK'yı 'mücadele örgütü ',militanlarını da 'aktivist' olarak niteledi. Türkiye açısından olağanüstü kötü bir sonuç çıkmıştır. Bu süreç herhangi bir şekilde olumsuz noktalandığında Türkiye'nin hiçbir uluslararası kuruluşta PKK'yı bundan sonra silahlı bir örgüt olarak kabul ettirmesine imkan kalmamıştır."

Türkiye için bu öngörülen yeni siyasi formülün barış getirmesinin çok zor olduğunu belirten Adnan Keskin, Akil İnsanlar Heyetinin faaliyetlerini de eleştirdi.

Kaynak: AA