Giresun İl Genel Meclisinde Mayıs Ayı Toplantısında Milda Arazisi Konuşuldu

Giresun İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantıları başladı.

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden başkanlığında başlayan mayıs ayı toplantılarının ilk gününde Milda eski kağıt fabrikası arazisinin alım satımı gündeme damgasını vurdu.

Mecliste gündem dışı konuşma yapan CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz, Özel İdare'nin satın aldığı Milda arazisi alım satımında meclisin nerede bulunduğunu sorguladı. Milda projesinin büyük bir gizlilik içerisinde yürütüldüğünü ileri süren Yılmaz “Milda projesinin biz neresindeyiz, ayrıntılar nedir diye sorduğumuzda büyük bir gizlilik havası içinde önergemiz reddedildi. Şimdi soruyorum. Özel İdare 68 milyona aldığı bu gayrimenkulü 40 milyonunu TOKİ’nin gönderdiği avansla ödemiştir. Geri kalan 28 milyon nasıl ödenecektir. Nakit mi yoksa daire karşılığı mı olacaktır ? Özel İdare'nin kaç dairesi, MİLDA’nın kaç dairesi olacaktır ? Ayrıntının kamuoyu ile paylaşılması gerekir. Ayrıca Özel İdare tarafından satın alınan gayrimenkul üzerinde bulunan hurdalardan elde edilecek olan gelir Mildaya mı, TOKİ’ye mi yoksa Özel İdare'ye mi verilecektir?” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz’ın eleştirilerine ise İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden cevap verdi. Milda arazinin alım ve satım konusunda Valiliğe yetki verildiğini hatırlatan Meclis Başkanı Osman Öden, "Milda arazisinin satın alınmasıyla ilgili Valiliğe yetki verilmiştir. Gerekli alım satım valilik tarafından yapılmıştır.Buradaki araziye yeni bir şehir kurulacaktır. Buradaki arazinin alımı için 40 milyon TL ödeme yapılmış ve Giresun Belediyesi’nin de içerisinde bulunduğu kamu alacakları ödenmiştir. Burada yapılacak 2 trilyonluk yatırım Suriyeliler’in de geleceği gibi bir takım asılsız iddialarla gölgede bırakılmak isteniliyor. Bu yatırım gölgede bırakılamaz, bırakılmamalıdır” diye konuştu.

Mecliste Milda arazisiyle ilgili bilgi veren İdare yetkilileri ise, Milda arazisine yapılacak projenin haricinde 15 dönüm arazinin Özel İdare'ye kalacağı belirtilerek, hurda gelirlerinin Özel İdare ile hiçbir ilişkisinin olmadığı açıklandı.
Kaynak: İHA