Ereğli’de Gıda Analizleri Sürüyor

Konya’nın Ereğli ilçesinde vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmaları noktasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından gıda analizlerinin sürdürüldüğü bildirildi.

Ereğli’de Gıda Analizleri Sürüyor
Gıda üreten ve satan iş yerlerinden numune alınarak, çeşitli yetkili laboratuvarlarda analizler yaptırdıklarını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, analiz sonuçlarının genelinin olumlu olmasının kendilerini sevindirdiğini kaydetti.

Nisan ayında toplamda gıda üreten satan ve toplu tüketimi yapılan iş yerlerinde 76 adet denetimin yapıldığını kaydeden Özgüven, bu denetimler esnasında, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen 2013 Yılı Gıda Kontrol Planı kapsamında, Alo Gıda 174 şikayet hattına gelen şikayetlere istinaden ve denetimler esnasında gerek görüldüğü hallerde muhtelif ürünlerden 20 adet numune alındığı aktardı. Denetimler esnasında 5996 sayılı kanuna aykırı hareket eden 3 adet işletmeye 8 bin 950 TL idari para cezası uygulandığı belirten Özgüven, “İlçe halkımızın güvenli gıdaya ulaşması noktasında üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmede asla taviz vermeyeceğiz. En etkili denetçinin tüketicilerdir. İlçe halkımızdan satın aldıkları gıda ürünlerinde, bakanlığımız tarafından verilmiş olan gıda sicilini aramaları ve son kullanma tarihinin geçmemiş olmasına, ambalajının sağlam ve muhafaza koşullarının uygunluğuna dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca vatandaşlarımızın gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini Alo Gıda 174 şikayet hattına bildirmeleri istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA