TBM’den Çekilme Süreci Açıklaması

Türkiye Barış Meclisi (TBM) bölge sekretaryası, PKK’nın sınır dışına çekilmesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

TBM’den Çekilme Süreci Açıklaması
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde (GGC) düzenlenen basın toplantısına bölge Barış Meclisi üyeleri katıldı.

Konu ile ilgili TBM Diyarbakır Girişimi sözcüsü Dr. Şemsettin Koç basın toplantısında bir konuşma yaptı. Koç, 21 Mart Diyarbakır Nevruz’unda Öcalan’ın mesajı ile başlayan sürecin demokratik alanın güçlendirilmesi olduğunu söyledi.

Koç’un ardından konuşan TBM Dönem Sözcüsü Hakan Tahmaz, üç gün sonra Türkiye’nin kritik bir sınava gireceğini kaydetti.

Tahmaz, “Kürt sorununda barış ve çözümün en hassas eşiklerinden belki de en önemlisini PKK’nın silahlı güçlerinin geri çekilmeye başlamaları oluşturacak. Çekilmenin sorunsuz, sıkıntısız ve güvenlikli tamamlanması bundan sonraki gelişmeleri ve çözüm sürecinin hızını belirleyecektir” dedi.

Asıl sorunun silahların susturulması ve sınır dışına çekilmek olmadığını ifade eden Tahmaz, her alanda var olan sorunların doğru tanımlanması ve doğru temelde çözüme kavuşturulması olduğunu kaydetti.

Barış yolunda daha hızlı ve sağlam adımlarla ilerleme ve demokratik, adil çözüme ulaşma Ankara’nın ferasetine terk edilemeyeceğini aktaran Tahmaz, “Toplumda yaygın olan güvensizliği, güvene dönüştürme gençlerimize, geleceğimize, yaşama ve onurumuza sahip çıkmakla olabilecektir” diye konuştu.

Tahmaz, anaların gözyaşının dinmesi, yaraların kabuk bağlaması için bütün Türkiye’nin, bu sürece geri çekilen silahlı PKK güçlerinin ve bu dönemde askerde evladı olan anaların hassasiyetle yakından takip edip ve toplumsal duyarlılığı göstererek barışa ulaşılacağını sözlerine ekledi.

Geri çekilme süreci ile ilgili toplantı düzenleyecek olan Barış Meclisi yol haritasını belirleyecek.
Kaynak: İHA