Kocaeli'de Okul Kantinleri Denetleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki okul kantinleri denetleniyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ile Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü ekiplerince 2012-2013 eğitim öğretim döneminde bu güne kadar 518 kantinde denetim yapıldığı kaydedildi.

Yapılan denetimlerde okul kantinlerinin hijyenik koşulları, satışa sunulan gıda maddelerinin son tüketim tarihleri, üretim, ithalat izinleri, saklama ve muhafaza koşullarının incelendiği ifade edilen açıklamada, okul kantinlerinin büyük çoğunluğunda bazı gazlı içeceklerin satışının yapılmadığı bildirildi.

Açıklamada, kızartmalar ve cipslerin okul kantinlerinde satışa sunulmadığı ifade edilerek, şu görüşlere yer verildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı kısıtlamalarından çiğ et ve et ürünlerinin okul kantinlerinde hiçbir şekilde bulundurulmaması, pişirilerek satışa sunulmaması konusunda getirilen kısıtlamalarının yaklaşık olarak yüzde 70-75 oranında sağlandığı tespit edildi. Bu kısıtlamalara uymayan esnaflar konu hakkında bilgilendirildi. Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi ile getirilen kısıtlamalara ilk ve ortaokullarda yaklaşık yüzde 90 oranında uyulduğu, liselerde bu oranın daha düşük olduğu görüldü.

"

Muhabir: Kadir Yıldız

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA