Mali Müşavirler Odası, Yeni Binasının Temelini Attı

Adıyaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 3 katlı yeni hizmet binasının temelini attı.

Mali Müşavirler Odası, Yeni Binasının Temelini Attı
Altınşehir Mahallesi'nde 3 bin 500 metre kare alana yaptırılacak olan üç katlı, içerisinde 450 kişilik konferans salonunun da olacağı yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma töreninde protokol üyeleri ve SMMMO yetkilileri butona birlikte bastı.

Temel atma töreninde konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, temeli atılan bu binanın bittiği ve hizmet vermeye başladığı günden itibaren Adıyaman’a çok büyük kazanç sağlayacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise konuşmasında, hayırlı bir iş yapılıyorsa, hayır ve hasenat varsa kendilerine düşen görevlerde ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, binanın yapımına katkı sunan TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı’ya teşekkür etti.

Bölgede akan kanın durması, barış ve huzurun hüküm sürmesi en büyük temennileri olduğunu belirten TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı ise, “Bu tür yatırımlar da barış ve huzur adına önemeli yatırımlardır. Ülkemizde her zaman barışın, huzurun ve akan kanın durması en büyük temennimizdir. Bugün itibarıyla 84 odada örgütlenmiş, toplam 90 bin üye ve 17 bin stajyer meslek mensubu adayımız vardır. TÜRMOB kuruluşundan bugüne kadar eğitimi ön planda tutmuştur. Bunun en büyük göstergesi de hizmet binalarımızın inşaatlarıdır. 84 odamızın 77 tanesinin hizmet binası tamamlanmış durumdadır. Geride kalan 7 odamızın hizmet binaları içinde çalışmalar devam ediyor. TÜRMOB’un kendi binasının inşaatına ancak yeni başladık. Biz önce odalarımız dedik, önce güçlü bir kuruluş dedik, önce üyelerine hizmet veren odalarımızın mekanları dedik. Bu anlayıştan yola çıktık ve bugünlere geldik” dedi.

SMMMO başkanı Seyfettin Bilen de hayalini kurdukları binanın temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Mali Müşavirlik bugün Türkiye de her bir üyesinin okuduğu, takıp ettiği, bilgi ürettiği, yon verdiği, değer yarattığı Avrupa ve dünyanın bir çok ülkesinde takıp edilen ve akredite edilen meslek camiası ve örgütü haline gelmiştir. Bu nitelikli birikimi bireysel ve kurumsal güveniyle meslek örgütümüz ve meslek mensuplarımız defter belge ve vesikaların okunmasında ve kaydedilmesinden cıkmış, dünyayı Türkiye’yi toplama konjöktürü süreç gelişmelerini okuyan yorumlayan, kaygı duyan dert edinen çözüm üreten yon veren, fikri bir seviyeye gelmiştir ve bu dinamik yapısı durmaksızın devam etmektedir. Bu nedenledir kı perspektifini bu kadar geniş tutan, hayatın her aşamasında ve her safhasında var olma iddiasında olan söyleyecek sözü olan, gelecek ile ilgili dönüşüm, değişim ve gelişime dair iddiası ve kapasitesi olan, meslek örgütü ve meslek mensupların kamu adına mükelleflere yaslar ve mevzuat çerçevesinde yasal ve mesleki sorumlulukla her sedyen önce vicdanı sorumlulukları ettiği hizmeti özgünlüğü ve özgürlüğü olan müstakil modern, kurumsal fiziki mekanlara ihtiyacı vardır. Odamızın yönetim, disiplin, denetleme, mesleki etkinlik, sosyal etkinlik komisyonu, eğitim komisyonu üyelerimiz olmak üzere bütün arkadaşlarıma eşit ve ortak katkısı emeği var” dedi.

Konuşmalar sonrasında emeği gecenlere teşekkür plaketi verildi.

Temel atma törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, SMMMO Başkanı Seyfettin Bilen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, CHP İl Başkanı Bilal Doğan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, ATSO Başkanı Mustafa Uslu ve mali müşavirler katıldı.

Kaynak: İHA