Kursiyerlerin Bir Yıllık Emekleri Bu Sergide Görücüye Çıktı

Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren resim atölyelerinde eğitim gören kursiyerler, bir yıllık çalışmalarını Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan karma sergide sanatseverlerle buluşturdu.

Sefaköy ile Cennet Kültür ve Sanat Merkezlerinde resim öğretmenleri Afife Nadir Beklet ve Semra Yurt eğitiminde resim derslerine devam eden 100 kursiyer, eserlerini karma sergide bir araya getirdi. Sergi açılışına Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da katıldı.

Başkan Yeniay, el emeğini tuvalde izlemenin farklı bir duygu olduğunu ifade ettiği konuşmasında, kursiyerleri de özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Kültür ve sanatın bir toplumun buluşma noktası olduğunu belirten Yeniay, “Kültür ve sanatın var olduğu bir toplumda bütün problemler kendiliğinden çözüm bulur. Bu kapsamda çalışmalarımıza devam ederken, yepyeni bir Resim Atölyesi, Müzik Akademisi ve Geleneksel Sanatlar Akademisini de Küçükçekmecelilerle buluşturacağız. Yeni değerler ve yetenekler yetiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Resim öğretmeni Semra Yurt da öğrencilerinin kara kalemle başladığı resim yolculuğunda hızlı bir yol kat ettiğini ve bir yıllık eğitim sonunda eserleri oluşturduklarını belirtti.

Açılışta kursiyerler Başkan Yeniay’a teşekkür ederek yağlı boya tablo hediye etti.

Canlı renklerin yer bulduğu yağlı boya çalışmalarıyla dikkat çeken sergi, 15 Mayıs’a kadar sanatseverlerle buluşacak. 147 eserin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu sergide kara kalem çalışmaları da yer alıyor.
Kaynak: İHA