Emniyetten "Üst Araması Yapılmadı" İddialarına Cevap

Antalya Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerinde bir grubun üst araması yapılmadan alana girdiği yönündeki iddialara cevap verdi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında "kimi siyasi parti taraftarlarının polis tarafından üst araması yapılmadan etkinlik alanına alındıklarına" dair "gerçek dışı" iddialara yer verildiği belirtildi.

KESK, DİSK ve TMMOB Antalya temsilcilikleri tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, toplantı alanına giriş için 9 koridor oluşturulduğu kaydedilen açıklamada, "Herhangi bir siyasi parti ya da grup ayrımı gözetmeksizin istinasız tüm miting katılımcılarına standart üst arama prosedürü uygulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bir grubun arama noktasına yaklaşmalarının ardından üst araması yaptırmamak amacıyla görevli polis memurlarına mukavemette bulundukları, bu sırada bariyerlerin yıkıldığı kaydedilerek, eylemi gerçekleştiren 7 kişinin gözaltına alındığı ve haklarında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Söz konusu etkinlik kapsamında görev yapan güvenlik güçlerimiz, kendilerine yasalarla verilen yetki ve sorumluluklar dahilinde görevlerini yaparak vatandaşlarımızın demokratik haklarını huzur ve güven içinde kullanmalarını sağlamışlardır ancak etkinlikler sırasında güvenlik güçlerimizin belli bir siyasi parti taraftarları lehine ayrımcılık yaptığına dair asılsız ve mesnetsiz iddialar, hem değerli vatandaşlarımızın polisimize olan güvenini sarsacak hem de toplumsal barışımıza zarar verebilecek sonuçlar doğurabilecektir."

Muhabir: Bekir Bektaş

Yayıncı: Mustafa Yıldız
Kaynak: AA