Aksaray’da ‘Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu’ Toplantısı

Aksaray’da AK Parti il başkanlığı tarafından, 'Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Formu' düzenlendi.

Aksaray’da ‘Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu’ Toplantısı
Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve yerel idarecilerin katıldığı formun açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, tüm ülkede bu çalıştayların yapıldığını belirtti.

Düzenlenen toplantıda mümkün olduğu kadar ekonomiyle ilgili fikirlerin alınacağını kaydeden Yıldırıcı, görüşlerin Başbakana da iletileceğini söyledi.

Uzun zamandır Aksaray’da sanayi, tarım ve turizm alanında iyi gelişmeler yaşandığını ifade eden İl Başkanı Yıldırıcı, şöyle konuştu: “Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) durum iyi ve 3’ncü OSB için çalışmalar başladı.

Aksaray Üniversitesinin de kurulmasıyla akademik alanda gelişmeler yaşandı, şehrimizdeki akademisyen sayısı arttı. Güzel gelişmelerle birlikte elbette eksik noktalar da olabilir. Bana göre eksik noktalardan birisi turizmdir. Marka şehir noktasında da bazı eksikler var. Bunlar bir an önce çözülecek ve biz bunun için elimizden geleni yapacağız.”

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy ise, belediye olarak çeşitli dinamiklerle şehrin 2023 vizyonuna dair 6 ay kadar çalıştıklarını söyledi ve tespit edilen bazı noktalara dair bilgiler verdi. Aksaray’ın genel nüfusunun 380 bin, merkez nüfusunun ise 187 bin civarlarında olduğunu kaydeden Altınsoy, “2023 yılında merkez nüfusun 250 binler civarında olmasını bekliyoruz. Aksaray’da işsizlik oranı Türkiye ortalamasındadır ve şehir gelişmektedir. Temel hedef potansiyeli harekete geçirmektir. Aksaray’ın turizm potansiyeli güçlü yönler arasındadır. Aksaray’da sanayinin gelişmesi şehir potansiyelinin gelişmesini de sağlamıştır. Tarım ve hayvancılıkta da şehrimiz güçlüdür. Ama potansiyelini yeterince değerlendirilemiyor. Aksaray’da stratejik manada önem arz eden 4 temel unsur vardır. Bunlar turizm, tarım ve hayvancılık, sanayi ve ulaşım-lojistiktir” dedi

Toplantının ilerleyen bölümlerinde katılımcılar potansiyellere dair tespitlerini ve önerilerini sıraladı.
Kaynak: İHA