Fethiye'de Simülasyonlu Emniyet Kemeri Eğitimi Verildi

Muğla - Fethiye'de trafik kazalarında emniyet kemerinin önemi, simülasyon aracı ile vatandaşlara uygulamalı olarak anlatıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Bürosu ekipleri tarafından Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önüne kurulan simülasyon aracında, vatandaşlara olası bir kaza durumunda neler olacağı gösterildi. Simülasyon aracına binen vatandaşlara 5 kilometre hızla giden bir otomobilin devrilmesi durumunda yaşanacaklar uygulamalı olarak anlatıldı. Emniyet kemeri takmayan sürücüler, kendi çevresinde dönen simülasyon aracında zor anlar yaşadı. Sürücüler, ikinci seferde ise kemerleri takılı halde dönen aracın içinde oturarak emniyet kemerinin faydasını uygulamalı olarak test etti. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın yanı sıra yoldan geçen bazı turistler de simülasyon aracına bindi.

Kaymakam Çalık, yaptığı açıklamada, araçlarda emniyet kemeri ve motosikletlerde kaskın tartışılmayacak kadar önemli olduğunu söyledi.

Trafik kazaları yüzünden Türkiye'de her yıl binlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Çalık, "Artık alışkanlıkları bırakıp motorda kask, otomobilde emniyet kemeri takma alışkanlığını edinmemiz gerekli. Trafik kazası olduktan sonra hastaneye kaldırılan yaralı vatandaşlarımız oluyor. Bu vatandaşlarımızdan da maalesef daha sonra hayatını kaybedenler oluyor. Onlarla yıllık hayatını kaybeden vatandaşların sayısı binleri buluyor" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık ise trafikte emniyet kemerinin önemini vatandaşlara anlatmak için simülasyon aracını Fethiye'ye getirdiklerini belirtti.

Kocabıyık, "Bir araç takla attığı zaman ya da bir yere 50 kilometre hızla çarptığı zaman araçtaki yolculara yaklaşık 4 tonluk bir şiddet uygulanıyor. Emniyet kemeri takılı olmadığı takdirde yolcuların neler yaşadığı bu eğitimde anlatılıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA