Alkollü İçkilerle İlgili Düzenleme

Gaziantep - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, alkollü içkilerle ilgili düzenlemeye ilişkin, "CHP'nin muhalefet eden milletvekillerine şunu söylüyorum; AMATEM'e gitsinler, istirham ediyorum. Oradaki alkolle mücadele eden bir annenin, babanın yerine kendilerini koysunlar" dedi.

Bakan Şahin, gazetecilerin, alkollü içkilerle ilgili düzenlemeyi aile ve çocuk yönüyle nasıl değerlendirdiği yönündeki sorusu üzerine CHP'nin sert muhalefetini anlamakta zorlandığını söyledi.

Özellikle bir şeye muhalefet yaparken empati gücünün ortaya konulması gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Bu çıkan nedir, ne yapmaya çalışıyor? Çok iyi bir şekilde analiz etmek lazım. Bilimi ve aklı kullanmak gerekiyor. Şu anda biz Avrupa Birliği ilkeleri içerisinde düzenleme yapıyoruz. Avusturya'da, İngiltere'de alkolle mücadele konusunda çok daha radikal, çok daha sert tedbirler alınıyor. Çünkü toplumlar bedelini ödediler bunun. Şu anda yapılan çalışmada, aslında biz hiç kimsenin alkol almasına, alkolle ilgili onu özel hayatına karışma gibi bir şeyimiz yok."

Şahin, kanunun içeriğine bakıldığında kişinin özel hayatına müdahele olmadığını, gençleri, çocukları yetiştirirken bu konuda toplumun ve şehirlerin ona göre dizayn edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bir anne ve kadın olarak bunu çok önemsediğinin altını çizen Şahin, şöyle devam etti:

"CHP'nin muhalefet eden milletvekillerine şunu söylüyorum; AMATEM'e gitsinler istirham ediyorum. Ben gittim, gördüm. Bir gitsin görsünler, oradaki alkolle mücadele eden bir annenin, babanın yerine kendilerini koysunlar. Oradaki çocuğu ve verdiği mücadeleyi bir görsünler. Koruyucu, önleyici tedbirleri almak doğal bir şey. Çünkü alkolik olduktan sonra bunun maliyeti çok daha yüksek, bireye, aileye, topluma. Her yönden maliyeti çok yüksek."

AK Parti hükümetinin modern ve çağdaş bir ülkenin gereğini yaptığını ifade eden Şahin, koruyucu ve önleyici tedbirleri güçlendirdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA