Van'da "4'üncü Kanisipi Bal, Alabalık ve Doğa Festivali"

Van - Çatak ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "4'üncü Kanisipi Bal, Alabalık ve Doğa Festivali"nde, türküler söylendi ve oyunlar oynandı.

Kaymakamlık ile Belediye tarafından organize edilen ve Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan'ın yanı sıra yaklaşık bin kişinin katıldığı festivalde ilk olarak halk oyunu gösterisi sunuldu.

Yaşları 60 ile 75 arasında olan ve yöresel giysiler giyen Dengbejler Grubu, Kürtçe türküler seslendirip bazı oyunlar oynadı. Karaloğlu da puşi takarak, vatandaşlarla halay çekti ve türkülere eşlik etti.

Festival, Türk bayrağı taşıyan dağcıların, kayalıklardan indiği gösteriyle sona erdi.

Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van'ın, güzel günlerinden birini yaşadığını belirterek, sabah Artos dağına tırmandıklarını, şimdi de bu festivale katıldıklarını söyledi.

Vatandaşların böyle ortamları özlediğini dile getiren Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Vatandaşımızın ilgisi muhteşem. İnsanlarımız artık dağlarla doğayla buluşmak istiyor. Bu ortam, çözüm süreciyle vatandaşlarımızı rahatlatmış bulunuyor. Festivalin 4'üncüsünü yapıyoruz. Amaç; vatandaşın ürettiği ürünleri, cevizini, balını, alabalığını değeriyle satabilmesini sağlamak. 4 yıl önce 10 liraya sattıkları balın fiyatının şimdi 80 lira olduğunu öğrendim. Hiçbir kimyasal katkısı olmayan balın değerinin fazla olması lazım. Bunun için tanıtım çalışmalarına önem gösteriyoruz. Tanıtımlarla balın gerçek değerini bulacağına inanıyorum. Hedefimiz; Van'ın her değerini, dolayısıyla ilimizi tanıtarak pastayı büyütmek. Vatandaşımıza iş ve aş olsun istiyoruz."

Kaynak: AA