Samsun Tso ve Ticaret Borsası’ndan Hisarcıklıoğlu’na Destek

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na desteğimiz ve camiamıza katacağı değerlere olan inancımız tamdır” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin(TOBB) önümüzdeki aylarda yapılacak olan seçimlerine ilişkin Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dünyanın gelişiminde ekonomik değerlerin her geçen gün daha da belirleyici olması; özel sektöre büyük sorumluluk yüklemektedir. Türk müteşebbisi de bu sorumluluğunu yerine getirmekte, Türkiye; bölgesinde ve dünyada giderek güçlenen önemli ve değerli bir aktör haline gelmektedir. Şüphesiz bu yükselişte sayıları 1.5 milyona ulaşan müteşebbisin çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin katkısı büyüktür. Türk müteşebbisinin ulusal ve uluslararası platformda gurur vesilesi olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bu denli etkin olmasında; bu camiaya yıllarını vermiş başarılı işadamı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katkısı büyüktür. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanda katma değeri yüksek, önemli çalışmalara imza atmıştır. Bu bağlamda sayın başkanın TOBB’a kazandırdığı uluslararası misyon da şüphesiz yadsınamayacak başarıları arasındadır. Milletlerarası Ticaret Odası, Avrupa Odalar Birliği, İslam Odaları Birliği, Milletlerarası Ticaret Odası gibi uluslararası yapılarda üstlendiği görevler Türk İş Dünyası adına büyük gururlara vesile olmuştur. Başkanımızın önderliğindeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği; bugün Türkiye’nin ortaya koyduğu kalkınma hedeflerine erişmede vazgeçilmez aktörüdür. Ekonomik, kültürel ve sosyal alanda, yurt içinde ve yurtdışında vizyoner kimliğinin ortaya koyduğu bakış açısı, odalarımız ve borsalarımız için gelişimi ve dönüşümü işaret etmiş ve şüphesiz bugün Türkiye’nin dört bir yanında yapılanan oda ve borsalarımız kanuni görev ve sorumlulukları ile beraber, faaliyet gösterdikleri lokasyonun, bölgelerinin ve ülkemizin kalkınma hamlesinin vazgeçilmez sacayaklarından biri haline gelmişlerdir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Samsun Ticaret Borsası camiası olarak bugüne kadar Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ortaya koyduğu her görüşe, her çalışmaya, her projeye inandık ve sonuna kadar destekledik. Kuşkusuz; dün olduğu gibi bugün de Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na desteğimiz ve camiamıza katacağı değerlere olan inancımız tamdır. Bu vesileyle ülkemizin kalkınmasının tavan yaptığı bu dönemde; başarılarımızın devam etmesi ve pekişmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ve ülkemizin mutlak suretle, Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na önümüzdeki dönemde de ihtiyacı olduğu düşüncemizi kamuoyu ile paylaşırken, ülkesini ve milletini seven bir kurum olarak bu sorumluluk bilinci ile bu dönem de böylesi onurlu bir görevi ifa etmesini diliyor, mutlak desteğimizi beyan ediyoruz.”
Kaynak: İHA