Plastik ve Kauçuk Teknolojileri Sempozyumu ve Ürün Sergisi

Ankara - Plastik ve Kauçuk Teknolojileri Sempozyumu ve Ürün Sergisi "Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksekokulu"nda gerçekleştirildi.

Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, serginin açılışında konuşan Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker, amaçlarının eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sanayi başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisine girmek olduğunu belirterek, üniversitenin sahip olduğu bilgi birikimini sanayiye, sanayinin tecrübesini de üniversiteye aktarmak istediklerini kaydetti.

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da konuşmasında üniversite-sanayi işbirliklerinin önemini vurguladı. Sektörlerinde dünya devi olan kuruluşların OSTİM'deki işletmelerle iş yaptıklarını hatırlatan Aydın, özellikle Ankara ve OSTİM'deki sanayicilerin önemsenmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de üretilen mamullerin ihracatında 1 kilogramlık malın karşılığının 1,6 dolar, bu rakamın Ankara'daki değerinin ise 23,5 dolar olduğu bilgisini veren Aydın, Ankara sanayisinin diğer bölgelere göre katma değeri daha yüksek ürün üretebildiğini, bu noktada üniversitelerden destek aldıklarını anlattı.

ANKİSAD Genel Başkanı Harun Akça ise yürüttükleri eğitim çalışmalarının faydalarındanı anlatarak, Ankara sanayici ve iş adamlarına her hafta düzenli olarak kişisel gelişim konularının yanı sıra temel iş sağlığı ve güvenliği, satış teknikleri gibi güncel konularda sertifikalı eğitim programları yaptıklarını belirtti.

Yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri hakkında da katılımcıları bilgilendiren Akça, 2 ay kadar önce KOSGEB Girişimcilik Programı'ndan 60 kişilik bir kursla mezun verdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA