Kumköy'de Halk Eğitim Merkezi Sergisi Açıldı

Samsun - Çarşamba ilçesine bağlı Kumköy'de Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen Aile Eğitimi Kursu ve Sayacılık Kursu'nun sergisi açıldı.

Kaymakam Caner Yıldız, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Kumköy İlkokulu öğretmeni Dilek Livaneli'nin köyde yaptığı çalışmalarla ve velilerle kurduğu diyalogla, velilerle birlikte hareket ederek köyde çok güzel işler başardığını söyledi.

Livaneli'nin bu bağlamda köyde kadınlara yönelik bir sayacılık kursu açılmasını sağladığını belirten Yıldız, "Kadınlarımız ev ekonomisine ayakkabı yaparak katkı sağlayacaklar. Ben kadınlarımızın ayakkabı yapmaya devam ettiklerini biliyorum ve kendilerini de bu nedenle tebrik ediyorum. Yolları her zaman açık olacak inşallah" diye konuştu.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Özgürel, halkın eğitimi için isteğe göre sürekli kurslar düzenlediklerini söyledi.

Bunun yanında aile ekonomisine katkı için meslek kursları düzenediklerini de belirten Özgürel, "Bu kapsamda bu köyümüzde de Aile Eğitimi Kursu'nun yanı sıra köylü kadınlarımız için Sayacılık Kursu düzenledik ve bugün sergimizin açılışını yaparken bunun da gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş ise, günümüzde teknolojinin hızla ilerlediğini ve insanların eğitimine artık çok önem verildiğini, bu nedenle kendilerinin de vatandaşları eğitmek adına okullar dışında Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla pek çok kurs düzenlediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri yapıldı ve davetliler sergiyi gezdi.

Sergi açılışına Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Özgürel'in yanı sıra Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA