Köşk'te Üreticilere Organik Tarım Sertifikası Verildi

Aydın - Köşk ilçesinde organik üretim için başvuru yapan 350 üreticiye sertifikaları törenle verildi

Aydın'ın Köşk İlçesi Ziraat Odasında gerçekleşen belge törenine Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Aydın Ziraat Odası yönetim kurulu başkanı Rıza Posacı, Köşk Ziraat Odası başkanı Metin Kaymakçı ve üreticiler katıldı.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Köksal, organik üretime geçmek için "organik üretim sertifikası"nı alan üreticilerin, belirtilen kriterleri yerine getirmesinin ardından "üretim belgesi"ni almaya hak kazandıklarını bildirdi.

Aydın'ın ürün potansiyelenin çok yüksek olduğunu söyleyen Köksal, "Zeytin, Kestane ve İncir gibi ürünler dağlarda doğal ortamda yetişiyor. Fakat bu ürünlerin sertifikası yoksa organik sayılmıyor. Organik üretim için belge şart. Bu nedenle, çiftçimizin gereken şartları yerine getirerek, belgeyle üretim yapması çok önemli. Aydın genelinde gerek iyi tarım uygulamaları, gerekse organik üretim yapan çiftçi sayımız 5 bin 880 civarında. 33 bin hektarlık alanda 90 çeşit organik ürün yetiştiriliyor" dedi.

Çarşı ve pazarlarda ürünlerin "organik" diyerek satıldığını, gerçekten organik ise ambalajında logosunun bulunduğunu bildiren Köksal, tüketicinin, organik ürün logosunu ve üretim belgesi olmayan ürünlere itibar etmemesini istedi.

Köşk Ziraat Odası başkanı Metin Kaymakçı da sertifika alan üretici sayısının 350 olduğunu bu sayının artacağını söyledi.

Kaynak: AA