Karton Kutuyu Çelik Kasaya Benzetip Polisi Kandırmak İstedi

Samsun - İlkadım ilçesinde, içerisinde 380 bin lira bulunan çelik kasasının iş yerinden çalındığını öne sürerek polise başvuran kişinin, sigorta şirketinden para almak için sahte ihbarda bulunduğu anlaşıldı.

İstasyon Mahallesi'nde oto kiralayan Y.Ç,polisi arayarak içerisinde 380 bin lira ile senetler bulunan çelik kasasının çalındığını bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, çevrede yaptıkları araştırmada, bazı kişilerin bilgisine başvurdu.Y.Ç'nin yeğeni olduğu öğrenilen B.A'nın, hırsızlık olayının yalan olduğunu beyan etmesi üzerine araştırmasını bu yönde derinleştiren güvenlik güçleri, olay yeri ve çevresinde yaklaşık 40 güvenlik kamerasını inceledi.

Sürdürülen çalışma sonucu Y.Ç. ile ona yardım ettiği öne sürülen S.B'nin,yalan beyanda bulundukları, ortada çalınan çelik bir kasa olmadığı tespit edildi. Şüpheliler Y.Ç. ile S.B, Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.

Y.Ç'nin emniyetteki ifadesinde, işlerinin iyi gitmediğini, sigorta şirketinden para almak için hırsızlık iddiasını ortaya attıklarını söylediği öğrenildi. Karton kutudan çelik kasa yaptıklarını, iş yeri çevresindeki esnafa da kasayı göstermek için el arabasıyla taşıyıp iş yerine koyduklarını, üzerini de örttüklerini belirten Y.Ç, yüzlerine maske takıp gelin arabası gibi süsledikleri bir otomobille karton kutuyu kendi iş yerinden çaldıklarını anlattı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, adli kontrol hükümleri altında serbest bırakıldı.

Kaynak: AA