Çözüm Sürecine Kuaförlerden Destek

Rize - Türkiye Berberler ve Kuaförler Fedarasyonu, çözüm sürecine destek amacıyla 5-7 Temmuz'da Mardin'de toplanacak.

Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu olarak 5-7 Temmuz'da Mardin'de "Başkanlar Meclisi Toplantısı" yapacaklarını belirtti.

Gündoğan, 122 oda başkanını, farklı medeniyetlerin yaşadığı Mardin'de toplayarak çözüm sürecine destek vermek ifade ederek, "Farklı bölgelerde toplantı yaparak kültürleri kaynaştırmayı amıçlıyoruz. Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, güzel Mardin ilimizde çeşitli illerden gelen insanlarımızla kaynaşacağız. Aynı zamanda toplantıda kendi sorunlarımızı tartışacağız" dedi.

Türk esnafının, Ahi Evren kültüründen geldiğini kaydeden Gündoğan, şöyle devam etti:

"Bin yıllık bir geçmişi var. Bin yıllık geçmişi olan Alevisi, Sünnisi, Lazı ve Kürdü, hiç ayrım yapmadan hep beraber yaşamış, alışveriş yapmışlar. Ahi Evren kültürü kardeşlik demek, beraberlik demek, bütünlük demektir. Bu kültürle beraber inşallah Mardin'de güzel bir toplantı yaparak ülkeye katkıda bulunmak istiyoruz."

Gündoğdu, çözüm sürecine destek verdiklerini vurgulayarak, "Amacımız kavga edip kan dökmek değil, insanları birleştirmek, kaynaştırmak ve bu ülkede huzur içinde, hep beraber Türk bayrağının altında yaşamaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin doğusundan batısına insanları kaynaştırarak bir arada yaşamak istediklerinidile getiren Gündoğdu, şunları söyledi:

"Kan, kavga istemiyoruz, barış istiyoruz. Türk toplumu duyarlıdır. Bu süreç içerisinde elini taşın altına koyacağına inanıyorum. Biz de küçük esnaf ve sanatkarlar olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu sürece de destek veriyoruz."

Kaynak: AA