Ak Parti Diyarbakır Milletvekili İçten, Esnafı Ziyaret Ederek, Beyaz Kurdele Taktı

Sanat Sokağı'nda esnafı ziyaret eden İçten, gazetecilere yaptığı açıklamada, çözüm süreci ile ilgili bireysel olarak başlattığı, "Çözüm Sürecini Destekliyorsan Beyaz Kurdele Tak" kampanyasını sürdürdüğünü belirtti.

Diyarbakır'da gittikleri her yerde çözüm sürecini destekleyen insanlarla karşılaştıklarını ifade eden İçten, şöyle dedi:

"Hatta siyasi görüşlü ne olursa olusun BDP'li, AK Parti'li ve CHP'li de olsa aynı dili konuşuyoruz şu an, aynı arzuları taşıyoruz ve bu işlerin gerçekten bitmesini istiyoruz. Yoldan geçen tanıştığımız bütün vatandaşlara çözüm sürecini destekliyor musunuz sorusuna 'evet' diyorlar, biz de onlara beyaz kurdele takıyoruz. Yıllarca hep siyah kurdeleler takmak zorunda kaldık ve kocaman yüreğe sahip küçücük bedenleri kendi ellerimizle gömdük 30 yıl 100 yıl boyunca. Şimdi ilk defa batılısı, doğulusuyla Türk, Kürt, Boşnak, herkes akan bu kanın gerçekten son bulmasını istiyor. "Yakaladığımız bu sinerji benim çorbada ne katkım olabilir? Ben bir vatandaşım ben ne yapabilirim" diyenler var bu süreçte. Ölümler için siyah kurdeleler taktık üzüldük, şimdi sevgi ve kardeşlik için beyaz kurdele takıyoruz. Herkesin bu çorbada benim de katkım olsun diyebileceği eylemimiz oldu. Diyarbakır'ın her yerinde beyaz kurdeleli insanlarımız dolaşıyor. Türkiye'ye yayılmasını istiyor. Siyah üzerinde beyaz kurdele dedik çünkü siyahlar ölümü temsil ediyoruz ve biz 30 yıl sonra ölümler üzerinde sevgi ve kardeşliği bu coğrafyaya getirdik."

27 Mayıs'ın Diyarbakır'ın fetih yıl dönümü olduğuna değinen İçten, "Halid Bin Velid'in orduları Diyarbakır'da yaşayan Kürtlere özgürlük getirdi. İlk defa bin yıl sonra kardeşçe yaşadığımız bu topraklarda 30 yıldır bir problemler vardı ve biz AK Parti ile kardeşliği, özgürlüğü, sevgiyi, barışı, getirdik. 80 yıl boyunca hiç kimsenin akan kan durması noktasında göstermediği duruşu gösterdik" diye konuştu.

Kaynak: AA