Kırşehir’de Kuran-ı Kerim’i, Ezanı Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması Yapıldı

2013 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen Hafızlık, Kuran-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma yarışması yapıldı.

Kırşehir’de Kuran-ı Kerim’i, Ezanı Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması Yapıldı
Hoca Ahmet Yesevi Camisinde yapılan yarışmada İl Müftüsü Mustafa Balık başkanlığındaki heyette, İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İsmail Koç, İl Vaizi Erol Kılıç ile İmam Hatip Lisesi Meslek dersleri Öğretmeni Ahmet Koyuncu katıldı.

Yapılan yarışma sonucunda Hafızlık Yarışması Birincisi Boztepe İlçesi Tosunburnu Köyü Cami İmam Hatibi Hüseyin Bayraktar. Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Birincisi Çiçekdağı İlçesi Boğazevci Kasabası Eski Cami İmam Hatibi Mahmut Gül, Ezanı Güzel Okuma Yarışması Birincisi; Mucur Hicret Cami İmam Hatibi Mahmut Saratlı oldular. Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Mustafa Balık; ''Kırşehir merkez ve ilçelerinde görev yapan arkadaşlar özverili çalışmalarına ve hafızlıklarına güvenerek yapılan bu yarışmaya katıldılar. Kendilerini bu özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Hafızlık, Kuran-ı Kerim Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma Yarışmasına toplam 9 arkadaşımız katıldı.

Bu yarışmaya katılan arkadaşlarımız görev yaptıkları ilçelerinde yapılan yarışmalarda birinci olmuşlardı burada biz kendilerini yeniden dinleyerek yeniden bir sıralama yaptık. Bu arkadaşlarımızdan derecelendirme neticesinde birinci olanları Kırşehir’i temsilen yapılacak olan bölge yarışmalarına göndereceğiz. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Daha sonra yarışmaya katılanlara ve dereceye girenlere ödülleri verildi.
Kaynak: İHA