Genç Girişimcilerden Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'na Destek

Ankara - Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği ve Türkiye Genç İşadamları Derneği Ankara Şube Başkanı Barış Aydın, "Yeni Gelir Vergisi Kanunu, hayata çalışan değil, çalıştıran olarak adım atmak isteyenler için büyük fırsat" dedi.

Aydın, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'na ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Düzenlemelerin sadece genç girişimciler açısından büyük önem taşımakla kalmadığını ifade eden Aydın, bu çalışmanın ülkenin geleceği için de atılan dev bir adım olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin her yıl büyüdüğünü ve hızla dünyanın en önemli ekonomileri arasında yer almaya başladığını belirten Aydın, genç beyinlerin ve girişimcilerin Türkiye için önemine işaret etti.

Aydın, "Yeni nesil, aldıkları eğitim nedeniyle birikimleri; hayata bakıştaki kararlılıkları ve uçsuz bucaksız vizyonları ile umut veriyor. Genç işadamlarını temsilen hükümetin 29 yaşın altında ilk kez mükellef olacak girişimcilere 3 yıl vergi muafiyeti getirme kararını büyük sevinçle karşıladık" değerlendirmesinde bulundu.

Girişim fikri olan ancak bürokratik ve bazı diğer engeller nedeniyle iş kurmaya cesaret edemeyen genç girişimcilerin önünün, alınan bu kararla açılacağını vurgulayan Aydın, "Yeni Gelir Vergisi Kanunu, hayata çalışan değil çalıştıran olarak adım atmak isteyenler için büyük fırsat. Bu yolla gelecekte başarıdan başarıya koşacak çok sayıda işletme hayata geçecek" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA