Ak Parti Ovacık İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "İktidara geldiğimizde Türkiye ikiye bölünmüş haldeydi. Ülkenin doğusunda olağanüstü hal bölgesi, olağanüstü hal valileri vardı" dedi.

Şahin, partisinin Ovacık İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 30 yıldır başına bela terör sorunu için 400 milyar doların üzerinde para harcadığını, bunun ülkenin iki yıllık bütcesine eş değer olduğunu söyledi.

Terörle mücadelede maddi kayıptan daha önemli can kayıpları olduğunu, şehit haberleri nedeniyle anaların ağladığını kaydeden Şahin, "Bu terör sorununu çözmek için sadece hükümet olmak yetmiyordu. İktidar da olmak lazımdı. Bazı asker ve sivil bürokratlar daha etkindi hükümetlerden. Terörle mücadele hep bunlara havale edildi. Silahla çözülecek sanıldı. İiçinden çıkılamaz hale dönüştürüldü. Biz daha önce hükümettik ama iktidar değildik. 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği referandumu ile iktidar olabildik. İşte bundan sorna çözüm süreci başlatıldı" diye konuştu.

Çözüm sürecinin Türkiye'yi böleceği konusunda gündem oluşturulmaya çalışıldığını ancak bunun doğru olmadığını belirten Şahin, "İktidara geldiğimizde Türkiye ikiye bölünmüş haldeydi. Ülkenin doğusunda olağanüstü hal bölgesi, olağanüstü hal valileri vardı. Biz iktidara 'olağanüstü hal uygulamasını kaldıracağız' diye geldik. Göreve başladıktan 10 gün sonra da olağanüstü hal uygulamasını kaldırdık. Türkiye'de iki yönetim olmaz. İşte bu ikili yapı ülkeyi ikiye bölüyordu" ifadesini kullandı.

-BDP'li belediyenin Türk bayrağı asması

Türkiye'de 4-5 aydır terör eylemleri olmadığını, şehit haberleri gelmediğini, anaların ağlamadığını dile getiren Şahin, yıllar sonra Ağrı'da BDP'li Doğubeyazıt Belediyesinin 19 Mayıs'ta hizmet binasına Türk bayrağı astığını anımsattı.

"Türkiye'de her şey normalleşmeye başladı" diyen Şahin, "Cudi Dağı'nda 30 yıl sonra piknik ve namaz kılındı. Bu dağ bölgenin en görkemli dağlarından birisidir ama terör sebebi ile kimse dolaşamazdı. İki gün önce bir gazetede haber çıktı. Bu dağın zirevesine uzun bir yolculuktan sorna bir gurp vatandaş ve gazeteciler çıkmış ve namaz kılmış. Ülkemizin her dağını ve taşını her vatandaşımız korkusuzca dolaşabilmeli. Ülkemizde huzur ve barış olsun istiyoruz" şeklinde konuştu.

Çözüm süreci devam ederse Diyarbakır'da kutlanacak Nevruz Bayramı'nda insanların ellerinde Türk bayrakları olacağına dikkati çeken Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kavgayla, şiddetle bir sonuca varamazsın. Bu durum sağlıklı düşünmeyi ortadan kaldırır. 780 bin kilometrekare vatan toprağında barış olsun. Hangi etnik kökene sahip olursa olsun, Türkiye vatandaşı olmaktan gurur duyalım. Çözüm süreci işte bunu sağlayacak. Birçok başbakan geldi çözüm süreci niyeti ile ama başaramadılar. Hatta konuşmak bile cesaret işiydi. Türkiye'de birçok yanlışlar yapıldı. Biz bu yanlışlıkları tespit ettik, o yanlışlıkları düzeltecek reçetemizi de yazdık. İşte çözüm süreci bunun arkasından geldi. Çok şükür, Türkiye normalleşti."

Kaynak: AA