Vali Altıparmak İçin Veda Yemeği

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın veda yemeği duygulu anlara sahne oldu.

Valiler kararnamesi ile Erzurum Valiliği’ne atanan ve yarın Antalya’da görevini yeni Vali Sebahattin Öztürk’e teslim edecek olan Ahmet Altıparmak için Mardan Otel’de bir veda yemeği düzenlendi.

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Gürkut Acar, Yusuf Ziya İrbeç ile ilçe kaymakamları, daire müdürleri, valilik çalışanları ve gazetecilerin katıldığı yemekte Antalya’nın eski valilerinden Saim Çotur da bir konuşma yaptı. Antalya’dan ayrılmanın ne demek olduğunu yaşayarak bilenlerden biri olduğunu söyleyen Saim Çotur, Vali Ahmet Altıparmak’ın başarılı çalışmalarına Erzurum’da da devam edeceğine inandığını söyledi.

Vali Ahmet Altıparmak döneminde yapılan hizmetlerin anlatıldığı kısa film gösteriminin ardından kürsüye gelen Vali Ahmet Altıparmak, tayiniyle ilgili kararnamenin öncesinde, tayini çıkacağı ihtimalini hep göz önünde bulundurduğunu ancak kurumları ve şahıslara veda ziyareti yaparken bile herkesi karşısında göreceği böyle bir manzarayı hesap edemediğini söyledi.

Duygulandığı gözlenen ve Antalya’da bulunduğu süre içinde gecesini gündüzüne katarak elinden gelen hizmeti yapmaya çalıştığını, insana yatırım yapmaya gayret ettiğini belirten Altıparmak, şöyle konuştu: "Onurlu bir üç yılı geride bıraktığımı düşünüyorum. Tayinim çıktığında hukuk fakültesi öğrencisi kızımın akşam evde söylediği sözler, Antalya’dan ayrılacağım üzüntüsünü hafifletti. Bana, 'Baba sen dua almayı seversin. İşte sana fırsat. Karşılık beklemeden hizmet edip dua alacaksın' dedi.

Bizim için önemli olan insanların duasını alabilmek. Tayinim çıktıktan sonra arayıp Antalya’dan ayrılacağım için üzüntülerini samimi olarak ifade eden kırsal kesimden nineler, amcalar oldu. Onların duaları bizim için yeterlidir."
Konuşmanın ardından Antalya Valisi Altıparmak’a çeşitli hediyeler verildi.

Vali Altıparmak, yemeğe katılan herkesle tek tek vedalaştı.
Kaynak: İHA