Şiranlı Öğrenciler ‘3 Başkent ve Açılamayan Kilit Çanakkale’ Sloganıyla Edirne’de

Selimiye ve Kırkpınar’ı ile UNESCO’ya giren Edirne yerli yabancı turistlerin akınına uğruyor.

' Üç Başkent ve Açılamayan Kilit Çanakkale’ projesi kapsamında Edirne’ye kültür gezisi düzenleyen Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde bulunan Şehit Teğmen Tuna Kara Anadolu Lisesi öğrencileri, tarihi ve kültürel eserlerin yanı sıra doğal güzellikleriyle de dikkat çeken Edirne’ye hayran kaldılar.
Kafile Başkanı Hasan Kalyas ve öğretmenler gözetiminde Edirne’ye gelen Şehit Teğmen Tuna Kara Anadolu Lisesi öğrencileri, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. İstanbul, Edirne, Çanakkale ve Bursa’yı kapsayan 7 günlük bir kültür gezisine çıkan öğrenciler Edirne’den çok etkilendiklerini söyledi.

Kafile Başkanı Hasan Kalyas yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin tarihimizi ve ülkemizi tanımaları açısından ‘3 Başkent ve Açılamayan Kilit Çanakkale’ sloganıyla 7 günlük bir gezi düzenledik. Gezimizde ilk olarak İstanbul’u ziyaret ettik. İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezdik ve boğaz turu yaparak Edirne’ye geçtik. Edirne Osmanlı’nın ikinci Başkenti olması nedeniyle çok önemli bir yer. Edirne’de; başta Selimiye Cami, Şükrüpaşa Anıtı, Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, 2’nci Beyazıt Külliyesi ve Sağlık Müzesi, Kırkpınar Er Meydanı gibi tarihimizde çok önemli yeri olan yerleri görme fırsatı bulduk. Öğrencilerimiz Edirne’nin tarihinden çok etkilendi. Buradan Çanakkale’ye ardından ise Bursa’ya geçeceğiz ve gezimizi sonlandıracağız. Bu gezi ile birlikte öğrenci öğretmen arkadaşlarımızın tarihe bakış açısı çok değişti. Bu gezimizde bize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak ve Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) başta olmak üzere diğer yardımseverlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinden gelen 54 kişilik kafile Edirne’yi gezdikten sonra Çanakkale ve Bursa’yı ziyaret etmek üzere kentten ayrıldı.
Kaynak: İHA